Slecht weekend voor korfballers Westergo

Bolsward – Een flinke oorwassing voor Westergo 1, afgelopen zaterdag. Een van de drie koplopers, te weten DTL uit Hantum, kwam naar Bolsward en veegde de vloer aan met de thuisploeg. Na 60 minuten korfballen stond er een pijnlijke 7-21 uitslag op het scorebord. DTL voert de ranglijst aan met Flamingo’s en It Fean/Boelenslaan. Tegen deze twee teams speelde Westergo juist haar misschien wel twee beste wedstrijden van dit seizoen.

De wedstrijd werd geopend door de pupillen van de week: Janiek van der Brug en Meini van Abbema (spelend in D2). Zaterdagavond kwamen de Bolswarders er totaal niet aan te pas. DTL opende de score, pas na een minuut of 8 spelen (0-2), Westergo kwam nog heel even terug (1-2) en kreeg wat kansen op de gelijkmaker, maar meer zat er niet in. Veel overtredingen aan beide kanten leidden tot een hoop doelpunten uit strafworpen en vrije ballen, gegeven door de strenge, maar wel consequente scheidsrechter Veldhuis (Hoogkerk).

Illustratief voor de wedstrijd was wel dat Westergo liefst 5 van de 7 doelpunten maakte uit strafworpen. Daarbij werden er ook nog eens twee gemist. Na een 5-10 tussenstand (rust 5-12) denderde DTL door naar een 5-20 tussenstand halverwege de tweede helft. Het lukte Westergo tussen de 23e en 53e minuut niet om de korf te vinden. Uiteindelijk werd het 7-21.

Westergo staat nog steeds onderaan met 0 uit 8 gespeelde duels. Volgende week wacht het uitduel met de andere koploper, Flamingo’s. Thuis werd het in de slotminuut 16-17 voor de gasten. Het duel begint om 18.00 uur in de Houtmoune in Buitenpost.

Scores: Geert-Jan Sieperda4 (4x strafworp), Eli Hunze 1 (1x strafworp), Hedzer Eringa 1, Dieuwke de Boer 1.

Westergo 2 verloor van DTL 2, het werd 10-16 voor de Hantumers. Scores van het 2e: Hanneke Buma 5, Tjitske van Dijk 3, Vincent de Haan en Menno Devilee.

Westergo E1 was het enige jeugdteam dat zaterdag in actie kwam. Zij speelden thuis tegen koploper De Wâlden E2. Het werd 1-6, met een doelpunt van Betrous. Westergo E1 staat nu 6e, maar slechts op één puntje achterstand van de nummer 3. Een goede eindklassering zit er nog steeds in!

Komende zaterdag komen er weer veel teams in actie, allen in uitduels.