Slagwerkensemble C.M.V. Oranje Open Nederlands Kampioen

NUNSPEET – Het slagwerkensemble van C.M.V. Oranje Bolsward is op zaterdag 22 april Open Nederlands Slagwerk Kampioen geworden in de middenklasse tijdens de ONSK in Nunspeet.

Het slagwerkensemble van C.M.V. Oranje deed afgelopen zaterdag mee aan de vierde editie van de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK), die gehouden werden in theater Veluvine in Nunspeet. Oranje kwam tijdens dit concours uit in de middenklasse (vergelijkbaar met de tweede en derde divisie) en bracht tijdens dit concours één verplicht werk ten gehore.

Verplicht werk
Alle deelnemers aan de ONSK spelen één verplicht werk dat bepaald wordt door de organisatie. De uitvoeringen worden beoordeeld door een geblindeerde jury en de volgorde van spelen wordt bepaald aan de hand van loting, zodat de jury niet beïnvloed wordt door het ensemble dat optreedt. Het verplichte werk voor de middenklasse is geschreven door Wibrand van Norel en is draagt de titel Preys and Predators.

Muzikaliteit
De uitvoering van dit muziekwerk door het slagwerkensemble van Oranje leverde de slagwerkers maar liefst 89 punten (op maximaal 100 punten) op en daarmee behaalden de leden een eerste prijs en werden ze Open Nederlands Slagwerk Kampioen. Oranje ontving als winnaar een kampioensschaal en daarnaast een gevulde stokkentas van Majestic. De jury, bestaande uit Henk Mennens, Jos Schroevers en Jelmer Tichelaar, complimenteerde Oranje vooral vanwege de overtuigde muzikaliteit in de uitvoering.

Deelnames
Het slagwerkensemble nam het in de middenklasse op tegen drie andere slagwerkensembles van de muziekverenigingen Prins Bernhard uit Apeldoorn, SDG uit Alblasserdam en Excelsior uit Cothen. Zij eindigden respectievelijk als tweede (87 punten), derde (86 punten) en vierde (83 punten). Het slagwerkensemble van Oranje eindigde als eerste en mag zich tot de volgende editie van het kampioenschap (op 21 april 2018) Open Nederlands Slagwerk Kampioen noemen.

Aan de ONSK deden in totaal twintig slagwerkensembles mee, verdeeld over drie divisies: de basisklasse, middenklasse en topklasse.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.