Skimmers actief in Bolsward (update)

Volgens de verschillende social media websites zijn de afgelopen dagen skimmers actief geweest in Bolsward.

Op Facebook meld een slachtoffer dat zij gebeld werd door de bank en dat haar pas is geblokkeerd. Een ander iemand op twitter meldt dat zijn pas door de ING is geblokkeerd, op zijn vraag waar dit gebeurd kan zijn mag de bank niets vertellen.

Anneke Breeuwsma meldt aan ons dat ook zij slachtoffer is, er is geen geld van de rekening gehaald maar er moest wel een nieuwe pas worden aangevraagd. Ook zat zij zonder werkende bankpas, deze was namelijk door de bank geblokkeerd.

Bij één persoon is in ieder geval vanuit Mexico geld van de rekening gehaald, dit wordt overigens vergoed door de bank. Weer iemand anders meldt TV Bolsward dat bij haar dochter € 296,- van haar rekening is gehaald. Weer iemand anders kwam er tijdens het boodschappen doen bij de kassa pas achter dat de pas geblokkeerd was.

Verschillende anderen melden op twitter dat het gaat om het onbemande tankstation van Tinq aan de Snekerstraat. Maar ook worden twee pinautomaten bij banken genoemd. Het zou dan gaan om de Rabobank en de Frieslandbank.

Verstandig is om uw rekening op interbankieren te controleren en indien nodig direct uw rekening te blokkeren.

Meer informatie over skimmen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *