Skelet Van Aysma gevonden in kerk Schettens

In de kerk van Schettens is wederom een bijzondere vondst gedaan in een grafkelder werd het skelet gevonden van Schelte van Aysma.

Foto: A Buwalda

Van Aysma was militair in het Staatse leger en overleed tijdens het beleg van Breda op 23 augustus 1637. Hij woonde in het Friese dorp Schettens op de Osinga State, welke hij door het huwelijk in 1612 met Tjemck van Osinga had verkregen. Schelte werd benoemd tot kolonel op 16 januari 1637, in het jaar van zijn overlijden.

Naast het skelet van Schele van Aysma werden in het familiegraf nog drie andere schedels aangetroffen. De grafkelder werd tijdens restauratiewerkzaamheden ontdekt. De grafkelder zal worden opengesteld voor publiek, zo is de bedoeling.

Eerder werd ook al de originele helm van Van Aysma in de kerk gevonden en vorige week werd een gemummificeerde kat aangetroffen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.