Skeelerbaan onder water gezet

of “It oangiet” is nog lang niet duidelijk maar de weersvoorspellingen lijken steeds meer richting een winterse periode te gaan.

En dat betekent dat de ijsvereniging van Bolsward er alles aan gat doen om te zorgen voor een mooie ijsvloer. Zaterdagmiddag werd door een boer uit de omgeving, met behulp van een krachtige pomp, in een klein uurtje de baan onderwater gezet. Voordat de stuwwand geplaatst werd, werd de baan eerst schoongemaakt.

De baan is voorlopig nog gewoon toegankelijk voor wandelaars maar zodra de vorst zich echt gaat melden, zal het bestuur de baan afsluiten zodat de ijsvloer echt de kans gaat krijgen om ongestoord aan te kunnen groeien.

En dan is het wachten op de Bolswarder vlag die uit gehangen gaat worden bij Kroontje, het teken dat de ijsbaan open is. Maar uiteraard zal in deze moderne tijd ook de sociale media gebruikt gaan worden om aan te kondigen dat u langs kunt komen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.