Sinterklaas weer in Bolsward. (Fotoalbum)

Zaterdagmiddag is Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten weer in Bolsward aangekomen. Even na 14 uur stuurde de Pakjesboot vanuit de Snekervaart het Kruiswater op.

Ook dit jaar waren er weer honderden kinderen met hun ouders aanwezig op de Stoombootkade om Sinterklaas een warm welkom te geven. De Pakjesboot voer vervolgens via het water van de Stadsgracht naar Plein 1455 om daar voet aan wal te zetten. Hij werd daar opgewacht door wethouder Maarten Offinga die hem namens de kinderen van Bolsward verwelkomde.

Nadat de vele kinderen op het Plein 1455 hun eerste pepernoten kregen en Sinterklaas al handen schuddend vele tekening kreeg ging het gezelschap langzamerhand richting het stadhuis waar Sinterklaas alle kinderen nog even toesprak. De prachtige woorden waren voor de kinderen mooi om te horen, maar de belangrijkste boodschap die de kinderen hebben onthouden is dat ze allemaal vanavond hun schoen mogen zetten!

Fotoalbum © door Petra Kroon.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.