Sinterklaas weer in Bolsward aangekomen (video)

Om even voor 14.00 uur gingen de beide brugdelen van de Kruiswaterbrug omhoog om ervoor te zorgen dat Pakjesboot 7 erdoor kon.

Aan boord waren tientallen zwarte pieten en natuurlijk Sinterklaas. In de volgboot zaten ook nog enkele tientallen zwarte pieten en de Sint had ook zijn Pietenband meegenomen die voor een heerlijk stukje muziek zorgden vanaf het water.

Ook de muziekkorpsen Hollandia en Oranje droegen bij aan de feestvreugde en zorgden voor extra sfeer bij deze koude intocht.

De boot legde aan bij de steiger op Plein 1455 en daar werd al een klein feestje gevierd met de honderden kinderen. En dat werd tijdens de tocht naar het stadhuis dunnetjes overgedaan. Met pepernoten in overvloed was er voor ieder kind wel wat lekkers.

En de belangrijkste boodschap die werd gegeven was dat de schoen vanavond gezet mag worden.

Video en foto’s volgen later.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.