Sinterklaas ook in Bolsward aangekomen (Foto en video verslag)

Het was even na 14:00 ur toen de Kruiswaterbrug opendraaide en een mini stoomboot vanuit de Snekervaart het Kruiswater opdraaide.

Gevolgd door een zwarte piet op een jetski, natuurlijk de enige echte pakjesboot 7 met daarop sinterklaas en heel veel zwarte pieten, en ook nog een oude botter met nog meer zwarte pieten. Ook dit jaar had de Goedheiligman in samenwerking met het plaatselijke sinterklaascomité flink uitgepakt. Er was muziek van de plaatselijke muziekverenigingen, op Plein 1455 stond de top dj onder de zwarte pieten muziek te draaien en locoburgemeester Offinga ontving Sinterklaas enthousiast en hartelijk.

Ondanks de harde wind stonden duizenden kinderen aan de kant om te zwaaien, handjes en of tekeningen te geven maar vooral om pepernoten te ontvangen. Ook dit jaar werden die flink uitgedeeld door de pieten. Nadat sinterklaas zo’n beetje alle kinderen op het plein een handje had gegeven werd de optocht ingezet richting het stadhuis.

Daar vertelde sinterklaas dat de schoen gezet mag worden vanavond maar ook dat de komende zaterdagen sinterklaas iedere zaterdag iets leuks organiseert voor de kinderen in de stad.

 

Nadat alle kinderen tevreden huiswaarts waren gekeerd vertrok de sint met de hoofdpiet naar het Weeshuis in de Kerkstraat. Zodat hij zich nog even kon terugtrekken en uitrusten voor de komende eerste zware nacht en de komende weken.

Foto’s:Petra Kroon en Gertjan Jorna

Video:Ellemein Dijkstra en Ton Visser

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.