Sinterklaas onderweg naar Bolsward

Sinterklaas is weer onderweg naar Nederland en zal zaterdag ook Bolsward bezoeken en hij roept de hulp in van de kinderen van Bolsward.

Want Sinterklaas wil graag foto’s hebben van de intocht in Bolsward. Hij wil dolgraag zelf eens zien hoe de kinderen de intocht van beleven. Het thema van Sinterklaas is dit jaar de Elfstedentocht en Bolsward is na Dokkum de tweede elfstedenstad die hij bezoekt.

De aankomsttijd in Bolsward zal om 14.00 uur zijn, dan komt de goedheiligman met twee boten, waaronder Pakjesboot 11 en 44 zwarte pieten door de Kruiswaterbrug varen. Daarnaast vaart er ook nog een boot met muziekpieten door de grachten. De pakjesboot zal omstreeks 14.30 uur aanleggen op het Stadsstreng naast de Sint Maartenschool.

Sinterklaas wordt vergezeld met de twee plaatselijke muziekkorpsen Hollandia en Oranje.

Na de ontvangst en het handjes schudden, gaat Sinterklaas dit jaar met een koets met twee Friese Paarden ervoor, door de stad richting het stadhuis waar wethouder Maarten Offinga hem zal ontvangen.

Om  16.00 uur vertrek naar zijn logeeradres “Het Weeshuis” Kerkstraat 53 in Bolsward, waar Sinterklaas en zijn Pieten logeert t/m 5 december.

Tekeningen, brieven maar vooral ook de foto’s van de fotowedstrijd kunnen hier ingeleverd worden .

Vanaf 18 november t/m 5 december, Het Weeshuis, Kerkstraat 53, 8701 HR te Bolsward

Alle  post of  informatie kunt u daarna sturen t.a.v. 

Sinterklaas Bolsward, Het Weeshuis, Kerkstraat 53, 8701 HR te Bolsward

Brievenbus zit aan de zijkant.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.