Sinterklaas in Bolsward (video)

Precies om 14.00 uur gingen de twee bruggen in de A-7 open en kon de Stoomboot van de pakjesboot van Sinterklaas het Kruiswater op varen.

Dit jaar had Sinterklaas zo’n 50 zwarte pieten meegenomen naar Bolsward om  de intocht nog feestelijker te maken. Het grootste kinderfeest van het jaar werd hierdoor nog feestelijker. Nadat Sinterklaas voet aan land zette op Plein 1455, nam hij uitgebreid de tijd om de honderden kinderen te begroeten met een hand, een “high five”, of een bump. Ook de zwarte pieten deden vrolijk mee in het feestje op het Plein.

En op het Plein werd ook direct de 1e Gouden Pepernoot gevonden. Eerder vermelden we al dat er 10 gouden pepernoten waren zoekgeraakt  in de verzending naar Bolsward. De Gouden pepernoot kunnen de kinderen inleveren als zeop het feest van Sinterklaas komen in Ons Gebouw. Ze krijgen dan een extra cadeautje van de Sint.

Zowel op het plein als op het Stadhuis werd de sint verwelkomt door loco burgemeester Maarten Offinga. Na de toespraak en het overhandigen van cadeau’s vertrok Sinterklaas naar zijn logeerplaats om alvast uit te rusten voor een drukke nacht.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.