Sint Odulphuspad wil verbinding met ondernemers

Bolsward- Het project  ‘Camino de St Odulphus’ van de Stichting Lytse Marren, wil ondernemers betrekken bij de ontwikkeling van een nieuw prachtig wandelpad.

De Stichting Lytse Marren wil haar steentje bijdragen met het op de kaart zetten van Friesland als wandelprovincie en regio voor pelgrimage. Daarom ontwikkelt zij momenteel het St.Odulphuspad. Pelgrimeren is eeuwenoud, maar populair! Wandelend de omgeving verkennen doet je sneller ‘stilstaan bij jezelf, de ander, en de omgeving’. Alles wordt als het ware beter zichtbaar. Onze regio heeft veel te bieden. Meer toeristen en recreanten, maar ook inwoners, gaan door het wandelen van het Odulphuspad de regio ontdekken. Dat betekent dat er ook meer bestedingen en meer en langere verblijven van recreanten gaan plaatsvinden. Het betekent een sterke impuls voor de toeristische economie in ons gebied, waarin ondernemers een belangrijke rol moeten gaan spelen.

Het St Odulphuspad is 240 km en kan in 14 thema-trajecten worden onderverdeeld. Deze trajecten gaan door verschillende landschapstypen, over de mooiste paden van Zuidwest-Friesland, de Greidhoeke en Gaasterland. Bovendien wordt er een viertal wandelrondjes ontwikkeld: ‘de parels van Camino de St. Odulphus´. Twee van deze parels worden ook in het kader van ‘Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018’ ontwikkeld en gepromoot,  Samen met de trajecten meer dan 300 kilometer wandelgenoegen.  Het St Odulphuspad is momenteel het enige aaneensluitende pelgrimspad pad in de regio ontworpen op basis van de mooiste paden. De route kent zelfs een ‘Elfstedengevoel’ want 8 van de ‘Elfsteden’ maken deel uit van het St Odulphuspad. Ook kan het pad tussen Jorwerd en Easterwierum worden gebruikt als transitie van en naar ‘broederpad’, het Jabikspaad. Er is inmiddels een logo voor het Odulphuspad ontwikkeld wat de herkenbaarheid van de route moet verhogen. Dit  logo willen wij graag aanbrengen op de wandelknooppunten van de Marrekrite.

Over de Camino de St. Odulphus wordt een ‘Odulphusboek’ gemaakt die de wandelaar kan aanschaffen. Hierin zit een code waarmee de wandelaar ook met een app op de smartphone het pad kan gaan lopen. Door te wandelen met deze app wordt de wandelaar onderweg uitgebreid geïnformeerd over de kloostergeschiedenis, kerken, musea, natuur, eten, overnachten en andere leuke tips. Ook worden er bv geluidfragmenten en filmopnames toegevoegd. De wandelaar zal het Odulphuspad hierdoor op een bijzondere manier beleven.

‘Het boek’ is onmisbaar voor iedereen die deze tocht gaat maken en bevat ook een stempelkaart. Is een traject gewandeld, dan ontvangt de wandelaar een stempel, waardoor zijn enthousiasme wordt gestimuleerd om alle trajecten af te leggen.

Er zijn diverse ondernemers binnen de recreatie uitgenodigd om mee te denken over de invulling en promotie van deze wandelroute met bijvoorbeeld toeristische producten. Denk aan het (gezamenlijk) samenstellen van arrangementen, het aanbieden van cadeaupakketjes en andere initiatieven.
Er komen twee ondernemersbijeenkomsten: op maandagavond 2 oktober voor de ondernemers  van het noordelijk gedeelte in Noflik Easterein  en op maandagavond  9 oktober in Kultuerhús Klameare te Workum voor het zuidelijk gedeelte. Beide aanvang 19.00 uur.  De organisatie is in handen van AbelLife, die het project namens de Stichting Lytse Marren uitvoert. ‘Het St Odulphuspad moet een project worden  van en dóór ondernemers, wat heel belangrijk is voor het welslagen van dit mooie pelgrimspad’, aldus Lisa Kamstra, projectleider Camino de St. Odulphus.

Ondernemers in de recreatie die geen uitnodiging hebben gehad, kunnen zich nog opgeven door een mail te sturen. Meer informatie over deze bijeenkomsten: zie www.Odulphuspad.nl  Het ligt in het voornemen om het St Odulphuspad in maart/april 2018 te presenteren.

 

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.