Sint Maartenschool teleurgesteld over afschaffen schoolzwemmen

Age Huitema, directeur van de Sint Maartenschool in Bolsward vindt het een zeer teleurstellend bericht dat de gemeente Súdwest-Fryslân het schoolzwemmen wil afschaffen.

“Leren zwemmen is voor alle kinderen, zeker in zo’n waterrijke omgeving, van groot belang”: Aldus Huitema. Hij zegt ook dat voor een deel van de kinderen dit betekent dat ze geen zwemles zullen krijgen omdat hun ouders dat niet kunnen betalen.

Daarnaast vindt hij dat de gemeente zich moet afvragen waarom een aantal scholen niet meer aan het schoolzwemmen meedoet: ze kunnen de kosten van het vervoer niet betalen. Huitema:”Voorheen nam de gemeente die kosten voor haar rekening maar nu moeten de scholen dat zelf betalen, en dat met de zeer krappe budgetten van de scholen”.

Huitema vindt dan ook dat het leszwemmen moet blijven: Het is een basisvoorziening voor kinderen”.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.