Sint Maartenschool start kinderzwerfboekenstation

Veel kinderen in Nederland kunnen thuis niet lezen omdat ze (bijna) geen boeken hebben. Daarom is de eerste dag van de Kinderboekenweek, woensdag 4 oktober,  uitgeroepen tot Nationale Kinderzwerfboekdag.

De nu nog lege kinderzwerfboekenstation

Op deze dag start de Sint Maartenschool met een kinderzwerfboekenstation zodat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om lekker veel te lezen. Het kinderzwerfboekenstation is een plek op school waar alle ingezamelde boeken in worden gezet.  Deze boeken kunnen de kinderen pakken met de bedoeling dat deze boeken na het lezen weer terug gebracht worden in het kinderzwerfboekenstation, zodat andere kinderen de boeken ook kunnen lezen.

Elk boek krijgt een sticker, zodat iedereen weet dat het een zwerfboek is. De boeken in het zwerfboekenstation komen daarmee niet meer terug bij de eigenaar. De school roept iedereen op om een duik te nemen in de boekenkast en alvast te kijken of er een leuk boek is dat gedoneerd kan worden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.