Sint Maarten viert feest!

Dinsdag 11 november was het weer zover: het feest van Sint Maarten.

Dat is traditiegetrouw voor de Sint Maartenschool een goede reden om feest te vieren. Het ene jaar viert de school het feest met een heus Sint Maartensvuur en andere activiteiten. Het andere jaar wordt er door de leerkrachten een musical opgevoerd. Dit jaar waren de leerkrachten weer aan beurt en studeerde het team de musical RAAS in.

De twee dorpen aan weerszijden van de rivier de Raas leven in onmin met elkaar. Wat de een heeft, heeft de ander niet. Maar wat gezamenlijk is, is de kans op overstromingen. Hoog water is elk jaar weer een grote bedreigingen voor beide dorpen. En de burgemeesters van beide dorpen? Ja, die hebben hun eigen interesses en doen weinig aan de overstromingen. Daar zijn de zandzakkendragers voor!

Die bedreigingen en de onderlinge kift daar moet een einde aan komen. Aan de hand van de jongelui van beide dorpen oppert de kapitein van de veerpont het idee om samen verder te gaan in een dorp. Met een opbloeiende liefde en in gezamenlijkheid wordt dit de toekomst. Eind goed, al goed. (meer foto’s)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.