Sint Jansbrug afgesloten

Op dinsdag 25 en woensdag 26 maart 2014 is de Sint Jansbrug in Bolsward van 8:00 tot 18:00 uur afgesloten voor alle wegverkeer.

Ook kan deze dagen de brug (meestal) niet geopend worden voor schepen. De brug wordt een aantal keren proef gedraaid. Boten die op die momenten voor de brug liggen, kunnen op deze momenten doorvaren.

Het is niet te zeggen hoe vaak en wanneer de brug wordt geopend om te testen! De doorvaart tot 1,40 meter hoogte blijft wel mogelijk.

Het grotere wegverkeer kan rijden via de Gijsbert Japicxlaan en de Koopman Heeresweg. Fietsers en voetgangers kunnen via de Gijsbert Japicxbrug of via Ekers en de draaibrug Molendraai naar het centrum. Er worden vooraankondigingsborden geplaatst.

Er wordt gewerkt aan de opleggingen van de brug. Ook wordt de brug opnieuw uitgebalanceerd. Hiermee willen we o.a. de werking van de brug verbeteren en ook voorkomen dat passerend verkeer bonkend geluid veroorzaakt.

De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente Súdwest-Fryslân uitgevoerd door Stork Technical Services Nederland Noord uit Velsen Noord. Voor vragen over de dagelijkse gang van zaken kunt u contact opnemen met dhr. Arjan Steentjes van Stork, tel.nr. 0251-213450.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *