Silvio Teunissen loopt Ultramarathon in Griekenland

Momenteel loopt de Bolswarder Silvio Teunissen in Griekenland de Spartathlon, ook wel de zwaartse hardloopwedstrijd ter wereld genoemd.

De wedstrijd ging vrijdagmorgen om 6 uur van start in Athene en voert de deelnemers langs de 246 km lange route naar Sparta. De route die boodschapper Phidippides 490 jaar voor Christus tijdens de eerste Perzische Oorlog ook zou hebben gelopen. Voor Phidippides liep het slecht af. Na zijn boodschap “Gegroet, wij zijn de winnaars” stierf de boodschapper.

Teunissen loopt momenteel nog als enige Nederlander in de wedstrijd en was om half negen bij checkpoint 60. Hier had hij 195.3 km gelopen en vanaf dat punt is het nog 51.5 km naar Sparta.

Om de wedstrijd volgens de regels uit te kunnen uitlopen moet Teunissen om 18 uur in Sparta aankomen. Dan is de 36 uur voorbij die, volgens de overlevering, Phidippides er over gedaan zou hebben

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.