Showband Hollandia weer aanwezig bij bijzondere taptoe België

Net als vorig jaar vertrekken de leden van Showband Hollandia op moederdag weer richting Antwerpen om mee te doen aan een grote taptoe.

Verschillende korpsen brengen tijdens deze taptoe hulde aan Kathleen Van den Vonder die in 2000 om het leven kwam tijdens een verkeersongeval. Kathleen leefde voor de muziek en op deze manier willen ze haar jaarlijks blijven herdenken.

De ‘Memorial Kathleen’, inmiddels aan zijn zevende editie toe, is een evenement dat op het lijf is geschreven van het overleden meisje. Een groot deel van haar leven had zij doorgebracht als lid van de drumband De Dageraad Wilrijk. Ze keek er elke keer naar uit om samen met haar vrienden muziek te maken. Wanneer ze niet aan het optreden was, zette ze zelf liedjes op papier. Ze droomde ervan dat één van die liedjes ooit eens uitgevoerd zou worden.

Enkele jaren na haar dood kreeg de vader van Kathleen het idee om de droom van zijn dochter te verwezenlijken. Dat leidde in 2012 tot de eerste ‘Memorial Kathleen’ op de voetbalterreinen van Schelle Sport, waarbij verschillende drumbands een van haar marsen ten gehore brachten. Sindsdien is het herdenkingsevenement uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie, met drumbands uit binnen- en buitenland.

De dag start met een streetparade en aansluitend vindt de taptoe plaats. Afgesloten wordt met een gezamenlijke uitvoering van ‘Surrounding’, een mars die Kathleen zelf heeft geschreven. En het nummer Despacito.

Na aanleiding van het bericht dat kortgeleden in het nieuws en op social media is verschenen kunnen we melden dat hier positieve reacties op zijn gekomen. De noodkreet waarin wij een dringende oproep doen voor een nieuwe instructeur heeft veel mensen bereikt. Er volgt, met verschillende gegadigden een gesprek om te zien of de muzikale klik er is. We willen daarom graag iedereen bedanken voor het delen van onze oproep en hopen snel een nieuwe instructeur te hebben.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.