Showband Hollandia 2e prijs in Franeker

Op 11 oktober 2014 werd er een Mars- en showconcours georganiseerd in De Trije in Franeker. Tevens was er ’s middags een streetparade door het centrum van Franeker.

Het concours werd georganiseerd in samenwerking met De Sternse Slotlanders uit Franeker. Aan dit concours deden 17 verenigingen uit heel Nederland mee. Na de show gedraaid te hebben in Assen besloten de leden van Hollandia om nog 1 keer de show van 2014 te laten jureren in Franeker door 7 jury leden. Showband Hollandia ging als 13e de sporthal vloer op van de Trije in Franeker.

Hier een kort verslag,bron 1 van de 7 jury leden: Mooie overgang naar Let me Entertain You. Flink wat tempo! Ook nu weer een paar rechte lijjnen die zijwaarts bewegen en waar de richting wat wegvalt: simple op te lossen door even goed om je heen te kijken. Muzikaal blijft het allemaal goed onder elkaar staan, ook als de mallets zich verspreiden over het veld. In dit stuk zitten flink wat hits vanuit de drumline en die passen lekker onder de mallets! Dan mag het ook best wel even hard zijn. Mooie bewerking van Pokerface! Het duurde even voordat het echt herkenbaar werd en dat is leuk. De aandacht ligt in dit stuk behoorlijk op de guard, die hun werk op sable doen. Het staat wel wat los van de rest van de band. De guard is hier niet helemaal geïntegreerd in het visuele ontwerp. Op naar Biekee! Een slagwerkcadence dat strak wordt neergezet. Leuke dans van de mallets en de guards. Was alleen wel mooi geweest als er een overgang was geweest door de drumline, zodat het weer omhangen van de mallets minder had opgevallen.

Een gevarieerd programma van Hollandia. De mallets en de drumline kunnen afzonderlijk van elkaar heel goed spelen. Het lijkt erop dat de leden vaak te ver uit elkaar staan en dat zorgt op momenten voor problemen in het samenspel. Een drummajor zou ook uitkomst bieden. Sommige lijntjes waren niet helemaal gericht, dus daar is verbetering mogelijk. Op heel veel momenten klinkt het namelijk erg goed en gebeurt er ook van alles op het veld. Dat maakt het wel een leuke show om naar te kijken. Om 15.00 uur vertrokken de Bolswarders richting het centrum van franeker om net als de andere bands een streetparade te lopen.

Na terug komst in de sporthal snel even drinken, volgde de prijs uitreiking. Na dat de laatste band op de vloer stond, werden de prijzen bekent gemaakt. De spanning was te snijden met totaal 450 muzikanten op de vloer en zo,n 300 man op de tribune.
Showband Hollandia behaalde met hun show 77,9 punten goed voor zilver een 2e prijs. Het was een mooi seizoen, de leden gaan nu bezig met nieuwe nummers voor de show in 2015.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.