Sharon Dijksma laat boeren wachten met scheuren

De Friese boeren die door de muizenplaag grote schade oplopen mogen van Staatssecretaris Sharon Dijksma hun land nog niet omscheuren.

De boeren hadden hiervoor een ontheffing aangevraagd bij de Staatssecretaris maar die vindt dat ze moeten wachten tot 1 februari.

Tussen 15 september en 1 februari mag het grasland niet omgeploegd worden maar de boeren wilden graag dat Dijksma die regels wilde versoepelen. Het is een remedie tegen de duizenden muizen die de landerijen verwoesten.

Staatssecretaris Dijksma vindt dat de landbouwgronden te nat zijn om te bewerken en daarnaast zegt Dijksma dat het bestuurlijk onmogelijk is om de ontheffing per direct in te laten gaan.

De totale schade loopt inmiddels op en gaat richting de 70 miljoen euro. Staatssecretaris Dijksma lijkt voorlopig niet bereid om de boeren hiervoor te compenseren. De schade valt volgens haar onder het bedrijfsrisico.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.