Sfeervol donateursconcert C.M.V. Oranje

BOLSWARD – Op zaterdag 5 november organiseerde christelijke muziekvereniging Oranje haar jaarlijkse donateursconcert in een goed gevulde sporthal De Middelzee. De geledingen van Oranje presenteerden een gevarieerd programma met verschillende muziekgenres.

Door: Jeffry Frikken

Gezamenlijk openden het slagwerkensemble, onder leiding van dirigent Roel Jan Jongsma, en de majorettes met de popsong Rather Be van Clean Bandit, waarna het slagwerkensemble het concertwerk Tres Sorores, gecomponeerd door lid Martijn Oostra, ten gehore bracht. Tres Sorores vertelt het verhaal over een Italiaanse prins die in een bergketen een draak moet verslaan om met de dochter van de koning te mogen trouwen.

Nadat de draak uit Tres Sorores verslagen was, traden de jongste leden die de muziekvereniging rijk is op. De opleidingsgroep van de majorettes presenteerde hun show waarmee ze afgelopen jaar op concours zijn geweest, het jeugdorkest speelde onder leiding van dirigent Harm Bosma een aantal korte muziekwerkjes en voerde zelfs een show op. De jeugdslagwerkers speelden onder leiding van Martijn Oostra onder andere filmmuziek uit Pirates of the Caribbean.

Als slotwerk voor de pauze speelde de fanfare, onder leiding van dirigent Arjen Steur, het werk Fincastle Overture, dat het ontstaan beschrijft van Fort Fincastle in Nassau, de hoofdstad van de Bahama’s.

Een nieuwe, vaste opstelling van het slagwerkensemble en de fanfare zorgden ervoor dat beide geledingen opgesteld konden blijven en dat ze tijdens het concert niet van het ‘podium’ hoefden. Hierdoor kon er sneller gewisseld worden en liep het concert vlot door.

Ook na de pauze presenteerde Oranje een gevarieerd programma aan haar publiek. Het slagwerkensemble bracht koraal As the Deer ten gehore, waarna de leden met de lichte werken Percussion Styles en Stompin’ Grounds lieten horen dat soleren op vibrafoon en djembé ook tot hun capaciteiten behoort. De oudere majorettes lieten vervolgens hun show zien waarmee ze zich wisten te plaatsen voor de Nederlandse runner-up kampioenschappen.

De fanfare speelde het ingetogen werk Lady Stewart’s Air, gevolgd door Crimson Tide, genaamd naar de gelijknamige Amerikaanse film uit 1995, waarvan de muziek gecomponeerd is door Hans Zimmer. De fanfare sloot haar programma af met de statige mars Lynwood.

Als slotwerken van het donateursconcert speelden het slagwerkensemble en de fanfare gezamenlijk de West Side Story, genaamd naar de gelijknamige film die vertelt over straatbendes in New York. Vervolgens traden alle leden van de vereniging op en werden I Will Follow Him en toegift Crazy Little Thing Called Love van Queen gespeeld als einde van een sfeervol donateursconcert van muziekvereniging Oranje.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.