September leestips: oude verhalen en nieuwe inzichten

Als de dagen korter worden en de vakantietijd op z’n einde loopt, pakken veel mensen ’s avonds weer een boek. Lekker lezen en heerlijk relaxed. In september verschijnt er niet voor niets een groot aantal nieuwe boeken. Opvallend: veel boeken van bekende Nederlanders die terugkijken op hun leven en werk. En bundels van eerder gepubliceerde verhalen.

Kees van Kooten bundelt zijn eerdere gepubliceerde verhalen en de verhalen van Annie M.G. Schmidt worden weer eens als een bosje bloemen samengebonden. Herman van Veen doet ook een duit in het zakje, uiteraard vergezeld van muziek.

Annie M.G. Schmidt

Het mooiste van Annie M.G. Schmidt

Het kan niet op en dat hoeft ook niet want de verhalen van Annie M.G. Schmidt blijven populair. Of je nu jong of oud bent, geen enkele doelgroep kan om haar verhalen heen. Ze staan allemaal in dit boek: Pluk, Otje, Dikkertje Dap, Floddertje, Pippeloentje. Te veel om op te noemen. Weer een bundel die als een pareltje in de boekenkast thuishoort.

Uitgeverij Querido

 

Herman van Veen

Dat kun je wel zien dat is hij

Waar dit boek over gaat? Gewoon over het leven, geschreven op een manier zoals alleen de inmiddels 76-jarige Van Veen dat kan. Inclusief liedteksten, illustraties en uiteraard een nieuwe cd. Het boek bevat twintig hoofdstukken waarin alle mogelijke verwondering, levenslessen, dromen en dwalingen voorbijkomen.

Uitgeverij Luitingh Sijthoff

 

Kees van Kooten

De tachtigjarige vrede

Van Kooten portretteert zichzelf aan de hand van eerder gepubliceerde verhalen die nog altijd staan als een huis. Het zijn verhalen uit onder meer de boeken Hedonia, Zwemmen met droog haar, de Treitertrends en de Modermismen. Volgens Van Kooten zijn hiermee van hem een biografie of autobiografie overbodig geworden.

Uitgeverij De Bezige Bij

 

 

 

 

 

 

 

 

Krijgen we een heuse Indian Summer dan kunnen we nog even in de zon genieten van het lezen van een boek.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.