Selectierondes Friese D-jeugd bij kv Westergo

Bolsward – Maandag 18 september vond de eerste selectieronde plaats van de Friese D-jeugd (onder-13 team). De eerste voorronde, waar zo’n 50 Friese korfballers en korfbalsters (geb. in 2006 en 2007) op af kwamen, werd gehouden op de velden van Westergo.

Rond 18.00 uur gaven Dennis Lingsma (De Waterpoort) en Nik van der Land (Westergo) het startsein. Eerst werd uitgelegd dat de kinderen in teams ingedeeld waren. In onderlinge wedstrijdjes speelden ze tegen elkaar. Selecteurs van o.a. CSL, Mid-Fryslân en SCO keken mee en beoordeelden de talentjes op o.a. techniek en spelinzicht. Ook Westergo leverde drie spelers af: Janieke Slagman, Emma van Dijk en Carlijn Cuperus mochten meedraaien.

Uiteindelijk zijn er 12 jongens en 12 meisjes geselecteerd die a.s. maandag opnieuw mogen komen, voor de 2e ronde. Dan zal ook duidelijk worden welke 6 jongens en 6 meisjes (of wellicht 8 om 8) gekozen worden voor de Friese selectie onder 13. Voor Westergo is Emma van Dijk doorgedrongen tot de 2e ronde. Janieke en Carlijn vielen af, maar keken er beide positief op terug. Ze vonden het jammer dat ze niet door zijn, maar hebben erg veel geleerd.

De 2e ronde wordt opnieuw bij Westergo gehouden en start maandagavond om 18.30 uur. Dennis en Nik trainen en coachen dit jaar het Friese team. Hun eerste doel is om zich eind oktober in Stiens met de ploeg te plaatsen voor de Korfbal Challenge in Rotterdam (december).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *