Scouting Jambowa start met twee nieuwe groepen

Scoutinggroep Jambowa uit Bolsward start dit voorjaar met twee nieuwe groepen: de Bevers voor kinderen van 5-7 jaar, en de Jam-Stam voor volwassenen.

De Bevers vormen de jongste speltak van Scouting. Iedere week is er een nieuw programma waarin diverse soorten spelletjes worden gedaan en de eerste beginselen van scouting worden geleerd. “Zo leren we de kinderen onder andere simpele knopen maken, pionieren met satéstokjes en broodjes bakken. Maar ook gaan de Bevers hutten bouwen, speurtocht lopen en leren ze dingen over de natuur,” zo vertellen de Bever-leiders Hermina, Nick en Saskia.

De Bevers komen iedere zaterdag om 10:00 uur bij elkaar. De eerste opkomst is op zaterdag 17 maart. Kinderen kunnen drie keer komen kijken voordat ze lid worden. Voor meer informatie en aanmelden, mail naar bevers@jambowa.nl.

De leden van de Jam-Stam bepalen samen hun activiteiten. Centraal staan hierbij de verbinding met de natuur en omgeving, en “Scoutingtechnieken XXL”: technieken die dejeugdleden leren worden nog een stap verder, hoger, groter en moeilijker genomen. Een idee is ook om excursies te organiseren naar plaatsen waar je normaliter nooit komt of zelfs niet mag komen.

De Jam-Stam komt op de laatste zaterdag van de maand bij elkaar. De eerste keer is op zaterdag 28 april om 19:30 uur. Voor meer informatie en aanmelden, mail naar jam-stam@jambowa.nl.

Scoutinggroep Jambowa te Bolsward aangesloten bij Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren. Naast de twee nieuwe groepen heeft Jambowa drie andere speltakken: de Welpen voor kinderen van 7-11 jaar, de Scouts voor kinderen van 11-15 jaar en de Explorers voor jongeren van 15-18 jaar. Jambowa is ieder jaar aanwezig bij Koningsdag en 4 mei en organiseert sinds oktober 2017 de Bolswarder Rommelmarkt.

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.