Scouting Jambowa deelt vredeslicht uit in Bolsward

Zaterdag 23 december zal Scouting Jambowa het vredeslicht uitdelenin een speciale samenkomst in de Sint Franciscusbasiliek te Bolsward.

Ieder jaar voor Kerst wordt het vredeslicht door een kind aangestoken aan de vredesvlam in Bethlehem en door Scouts verder verspreid over de hele wereld. Scouting Jambowa deed dit in Bolsward door het Vredeslicht op straat uit te delen. Dit jaar wil deze Bolswarder Scoutinggroep samen met de Raad van Kerken in Fryslân het vredeslicht ook verder over Fryslân verspreiden.

Op zaterdagavond 23 december wordt hiervoor een speciale vredeslichtsamenkomst in de Sint Franciscusbasiliek in Bolsward gehouden. Alle kerkelijke gemeenten, parochies, scoutinggroepen en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd het vredeslicht op te halen en verder te dragen. Door het licht in de tijd van Kerst aan elkaar door te geven wordt zo samen een keten van licht gevormd, als teken van vrede en vriendschap.

De voor een breed publiek bedoelde samenkomst met zowel typische kerkelijke als typische scouting elementen begint om 19:00 uur in de Sint Franciscusbasiliek, Grote Dijlakker 7 in Bolsward. Er zal samen worden gezongen, stilgestaan bij vrede en vriendschap en woorden klinken van licht en leven. Men dient zelf een eigen stormlamp (of vergelijkbaar) mee te brengen om het vredeslicht mee te kunnen vervoeren. Na afloop, omstreeks 19:45 uur, is er nog gelegenheid elkaar te ontmoeten en samen iets te drinken.

Deelnemende kerkelijke gemeenschappen worden verzocht zich aan te melden via: Kerkelijke gemeenten en parochies kunnen zich aanmelden via dit e-mail adres.

Deelnemende scoutinggroepen via: dit e-mail adres.

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.