Scooter aangereden door politieauto (update)

Bolsward – Een 30-jarige bromfietser uit de gemeente Het Bildt werd woensdagavond aangehouden in Bolsward. Hij reed zonder verlichting en een helm.

Omdat de diverse stoptekens negeerde, besloten agenten om hem tot stoppen te dwingen. De man kwam daarbij ten val en raakte lichtgewond. Na zijn aanhouding werd duidelijk dat hij onder invloed van alcohol verkeerde en dat de 30-jarige nog een gevangenisstraf van 15 dagen moest uitzitten.

Surveillerende agenten reden door Bolsward toen ze bijna een frontale aanrijding hadden met de bromfietser. De man droeg geen helm en ook hij had geen verlichting op zijn bromfiets. Reden om hem een stopteken te geven. Deze negeerde de man. Aangekomen op de Mariahof besloten agenten om de bromfietser tot stoppen te dwingen. Hij kwam daarbij ten val en raakte lichtgewond.

De man werd aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de bromfietser onder invloed van alcohol verkeerde, werd hem gevraagd mee te werken aan een ademanalyse. De 30-jarige blies 515 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Ook bleek de man niet te beschikken over een rijbewijs. Daarnaast had hij ook nog een gevangenisstraf van 15 dagen openstaan. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Meer foto’s

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.