Schutterij nu echt gestopt

Harmonie “De Schutterij”, opgericht in 1881, heeft nu de muziek voorgoed opgeruimd. Na het laatste concert van het A-korps, op 8 juli 2012, bleef een groepje blijven musiceren.

Het gevoel van samen musiceren zorgde ervoor dat een groepje van 11 personen door bleef spelen. Die groep bestond uit Adinda op dwarsfluit, Doetie op alt-sax, Hannie en Theuna op trompet, Herre op trombone, Joke en Liskje op klarinet, Marijke op B-bas, Mendel op slagwerk, Pim op tenor-sax en Rieky op bariton.

Uiteindelijk bleek dat het lastig was om samen te blijven spelen. Enkelen van de groep stopten al vrij snel en bleven acht “Schutters” over.

Vaak zat men met z’n drieën of vieren te spelen en dan is goede muziek spelen erg moeilijk. Toch heeft de groep het 2,5 jaar volgehouden maar nu heeft men gezamenlijk besloten dat het in deze bezetting niet meer mogelijk is om verder te gaan. En is de Schutterij, ook al was hij dan al opgeheven, nu toch echt geschiedenis.

De oud-leden kijken terug op prachtige, muzikale jaren en herinneringen. (foto via Bolsward su sag ut der ut)

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.