Schooljudo diploma's uitgereikt

Wethouder Gea Akkerman heeft donderdag 10 december schooljudo diploma’s uitgereikt aan groep 6b van de Sint Maartenschool in Bolsward.

Schooljudo is een onderdeel van het weerbaarheidsproject dat op dit moment speelt bij de basisschoolgroepen 5 tot en met 8 in Bolsward.

De waarde van schooljudo
Schooljudo reikt kinderen belangrijke waarden aan waar ze hun hele leven profijt van hebben. Dit gaat om waarden als discipline, respect en weerbaarheid.

In Bolsward wordt daar volop aandacht aan besteed. We vinden het belangrijk dat kinderen stevig in hun schoenen staan. Daarvoor maken we gebruik van een weerbaarheidsproject. Schooljudo past daar uitstekend bij. De gemeente ondervindt regelmatig problemen rondom vandalisme en overlast en wil dit onder andere met behulp van schooljudo preventief aanpakken.

‘’Plezier bij het sporten is zo belangrijk. En de jonge kinderen krijgen met behulp van Schooljudo waarden bijgebracht die de basis zijn van wat ze later wel en niet doen “aldus wethouder Gea Akkerman.

Dit is een gezamenlijk project van de basisscholen in Bolsward, de politie Bolsward, judoschool Poelstra, Schooljudo.nl en de Buurtsportcoaches van de gemeente.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.