Schone leegstand (ingezonden)

 

Vorige week organiseerde D66 Súdwest-Fryslân het “Politiek café” in Hotel de Wijnberg te Bolsward.

Thema was : Leegstand. (winkels , bedrijven, woningen.) Het ging vooral over de aanpak van lege winkelpanden. Gastsprekers waren een ondernemer, een sparespace-specialist, en een raadslid, bekend met winkelgebied Heerenveen.

O.a. coördinatie,  het delen van ruimte, uitrekken winkelgebied naar meer betaalbare ruimte in periferie,  het  “beleven” in de centra, wat dat ook moge zijn, woonfunctie en een fraai stadshart, werden genoemd als instrumenten om leegstand te voorkomen of bestaande op te lossen.

Invulling van lege panden laat desondanks echter vaak lang op zich wachten. Opmerkelijk en storend is dat met name winkels er dan zo verloederd uitzien: Vieze ramen, afval  en containers erachter, bekladding etc.

“Zou het nu niet wat zijn dat schoon te maken en te zorgen voor enige aankleding met gordijnen en een paar flinke planten achter het raam of zo” ,vroeg ik maar. Dat verkoopt beter lijkt me en de stad ziet er dan leuker uit. Ik zou het haast zelf wel willen doen. Het zal wel toeval zijn maar deze week waren diverse lege winkels in Bolsward plotsklaps schoon. Dat is een mooi begin!

Obe van der Meer


3 reacties

  1. Peter van Breeden schreef:

    Alles op zien Paasbest in het mooie Boalsert o ja, de Lidl maakt al meer kans in/buiten oans mooie stadsie……want d’r binne “geruchten” dat van der Hauw verhuzen gaat….

  2. jan schreef:

    mooi hoe eerder deze blinde weggaat des te beter en neem die Kooistra graag mee uiutbuiters die JUMBO.

  3. Peter schreef:

    Onze, kun je hier en daar niet wat”influisteren”dat er éénrichtingsverkeer door/in de binnenstad moet komen(BETER nog autovrij),misschien dat dat dan korte tijd later ook “toevallig” gebeurt……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *