Schone leegstand (ingezonden)

 

Vorige week organiseerde D66 Súdwest-Fryslân het “Politiek café” in Hotel de Wijnberg te Bolsward.

Thema was : Leegstand. (winkels , bedrijven, woningen.) Het ging vooral over de aanpak van lege winkelpanden. Gastsprekers waren een ondernemer, een sparespace-specialist, en een raadslid, bekend met winkelgebied Heerenveen.

O.a. coördinatie,  het delen van ruimte, uitrekken winkelgebied naar meer betaalbare ruimte in periferie,  het  “beleven” in de centra, wat dat ook moge zijn, woonfunctie en een fraai stadshart, werden genoemd als instrumenten om leegstand te voorkomen of bestaande op te lossen.

Invulling van lege panden laat desondanks echter vaak lang op zich wachten. Opmerkelijk en storend is dat met name winkels er dan zo verloederd uitzien: Vieze ramen, afval  en containers erachter, bekladding etc.

“Zou het nu niet wat zijn dat schoon te maken en te zorgen voor enige aankleding met gordijnen en een paar flinke planten achter het raam of zo” ,vroeg ik maar. Dat verkoopt beter lijkt me en de stad ziet er dan leuker uit. Ik zou het haast zelf wel willen doen. Het zal wel toeval zijn maar deze week waren diverse lege winkels in Bolsward plotsklaps schoon. Dat is een mooi begin!

Obe van der Meer

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.