Schitterende Primerapartij bij kv Bolsward

Op woensdagavond 30 mei werd onder geweldige weersomstandigheden de Primerapartij verkaatst. Een partij die wordt gesponsord door Primera Bolsward. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat de prijzen bestonden uit Primerabonnen. Deze bonnen kunnen bij alle Primerazaken worden ingewisseld.

Het was alweer de derde editie van de Primerapartij en net als in de voorgaande edities werd gekaatst met drie verschillende lijsten. Hulde voor de opkomst. Er deden maar liefst 30 kaatsers mee aan deze partij wat betekende dat er in vijf perken werd gekaatst. De dertig deelnemers waren ingedeeld in een A-categorie, een B-categorie en een C-categorie. In elke categorie van 10 kaatsers waren er 3 individuele prijzen te winnen.

Dat sommige partijen spannend waren mag wel blijken uit het feit dat niet eerder dan om kwart over negen kon worden begonnen met de derde partij. En dat nadat het beginsignaal om half zeven had geklonken. Het kon ook niet anders dan dat de derde partij begon met spellen-gelijk.

A-categorie

Na twee partijen waren er nog vier kaatsers die aanspraak konden maken op de eerste prijs. Zij hadden hun beide partijen gewonnen. Het waren Leon Bekema, Sander Bruinsma, Dietmer Kuperus en Matthijs Beuckens. De eerste drie genoemde wisten ook hun derde partij winnend af te sluiten. Dit betekende dat er drie kaatsers waren met 21 punten voor. De prijzen werden als volgt verdeeld:

1ste prijs: Leo Bekema 21 voor; 8 tegen;

2de prijs: Sander Bruinsma 21 voor; 11 tegen;

3de prijs: Dietmer Kuperus 21 voor; 13 tegen.

B-categorie

Na twee gekaatste partijen was er een die zijn beide partijen had gewonnen (Bauke Cuperus). Helaas voor Bauke verloor hij zijn laatste partij. De prijzen werden als volgt verdeeld:

1ste prijs: Leo Bekema 18 voor; 12 tegen;

2de prijs: Bauke Cuperus 17 voor; 10 tegen;

3de prijs: Jan de Boer 17 voor; 13 tegen.

C-categorie

Johan Bruinsma en Peter Siemensma waren in deze categorie na twee partijen de besten en gingen ruim aan kop in het puntenklassement. Peter Siemensma wist zijn derde partij winnend af te sluiten. Dat deed ook Johan Bruinsma. Beiden dus 21 punten. Bij de verdeling van de prijzen brachten de tegen-eersten de beslissing. Johan Bruinsma had net een tegen-eerst meer dan Peter.

1ste prijs: Peter Siemensma 21 voor; 10 tegen;

2de prijs: Johan Bruinsma 21 voor; 11 tegen;

3de prijs: Jan Houwer 15 voor; 13 tegen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.