Schildpad zont op de Ugolaan

Rintje Altena spotte donderdagmiddag een bijzonder tafereeltje op de Ugolaan.

Op één van de duikers zag hij een Roodwangschildpad die hierop prinsheerlijk lag te zonnen. Het beestje heeft volgens Altena de winter in de modder doorgebracht en door de warme zonnestralen is hij naar boven gelokt om heerlijk in het zonnetje weer op te warmen.

Overigens is het niet de eerste keer dat de schildpad zich laat zien. Jan Kroese laat weten dat hij deze schildpad enkele jaren geleden al eens  heeft gevangen met een schepnet, dit nadat iemand hem getipt had dat hij he dier gezien had. Hij waarschuwt om voorzichtig te zijn als u het beest ziet.Volgens Kroese is hi erg gevaarlijk. Pas op. Hij is bliksemsnel met scherpe klauwen, daarbij schiet zijn kop snel naar voor en kan hij flink bijten.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.