Schapentocht door Bolsward

BOLSWARD – Het begint al bijna een traditie te worden: een schapentocht door de mooie binnenstad van Bolsward. Het was destijds een idee van Henk Bijlsma, de stadsomroeper.

Op diverse locaties wordt een deel van het kerstverhaal verteld. Herders, wijzen uit het oosten, engelen, Herodes en muzikanten maken deel uit van het verhaal. Uiteindelijk eindigt de schapentocht bij de levende kerststal in de Broerekerk.

Dit jaar zal de schapentocht op vrijdag 22 december plaatsvinden. Iedereen die hier aan deel wil nemen wordt rond 17.00 uur verwacht achter de Gasthuiskerk. De verwachting is dat men rond 17.45 uur aankomt bij de Broerekerk. Voor de kinderen is dit een leuk event om mee te maken. Neem lampions en verlichting mee, want dat verhoogt de sfeer. De organisatie ligt in de handen van de Raad van Kerken van Bolsward.

Foto Vincent Kroon

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.