SC Bolsward kampioen 5e klasse

(Foto:Tonnie Siemonsma)

SC Bolsward heeft zondag de titel veroverd in de vijfde klasse A.

Ruim 500 toeschouwers zagen hoe SC Bolsward met 4-0 won van RES. RES was er alles aangelegen om een goed resultaat te behalen, om toch nog iets van het verloren seizoen goed te maken.

Een missie waar de ploeg niet in is geslaagd. In de dertiende minuut stelde Lorenzo lemmers Dennis Niemark in de gelegenheid om de 1-0 aan te tekenen. Daarna kreeg SC Bolsward nog enkele mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de precisie ontbrak. Toch ging SC Bolsward door om te proberen de score uit te breiden.

Na enkele kansjes die op niets uit liepen, kwam vlak voor rust toch de 2-0. Een goed genomen corner van Lorenzo Lemmers bereikte Eric van der Weide. Hij schoot tegendraads de 2-0 binnen. Na de thee hinkte SC Bolsward op twee gedachten: de score uit breiden of consolideren. Het maakte de wedstrijd wat onzeker. Maar het was niet ver voor tijd toen topscoorder Dennis Niemarkt die de 3-0 op het scorebord zette.

De doorgebroken Dyan Hendriks werd vlak voor tijd richting doelman Kees Witteveen nog onderuit getrokken. Aanvoerder Özgur Akkus kreeg hierdoor kans om van elf meter opnieuw te scoren. En dat lukte: 4-0.

 

Meer foto’s van Tonnie Siemonsma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.