SC Bolsward zondag kan weer naar boven kijken na paasoverwinning op Geel Wit: 3-1.

SC Bolsward (zondag) behaalde op Paaszondag een belangrijke 3-1 overwinning op Geel-Wituit Ameland.

Ondanks de Paaszondagwas er toch aardig publiek bij het duel aanwezig. Die i.v.m de vaardiensten richting Ameland, al om twee uur begon. Waarom een belangrijke overwinning ? Voor het duel stond Geel-Wit op 15 punten en de thuisclub op 19 wat betekend dat bij verlies van de thuisclub de gasten op 1 punt komen en het team van Marc van Hiel weer in de gevaren zone zou komen. Door de overstap van HFC ’15 naar de zaterdag, is er geen rechtstreekse degradatie, wel moeten de twee onderste teams nacompetitie spelen voor behoud van het derde klasserschap.

Door Tonny de Vries

Na deze 3-1 overwinning kan het team weer naar boven kijken. Zonder laatste man ÖzgurAkkus was de thuisclub eigenlijk heer en meester. Geel Wit kon alleen maar tegenhouden. Vooral in het begin van de wedstrijd was SC Bolsward wat onzorgvuldig met de passing en lag het tempo te laag, terwijl Geel Wit in twee blokken van vier verdedigde en er eigenlijk sporadisch uit kwam. Laat zeggen enkele spelde prikjes.

Toch kwam de thuisclub in de 20e minuut op voorsprong. Het was de snelle Sahan (Sjakie) Demirbas die in de 20e minuut uit een voorzet van af rechts beheerst binnen schiet 1-0. Tien minuten later werd die stand door gelegenheids aanvoerder Lorenzo Lemmers verdubbeld. De uitkomende doelman van de gasten verdraaide zijn knie en ging naar de grond. Lemmers had een verlaten doel voor zich en vond het eigenlijk sneu voor de ongelukkig doelman, na ampel beraad deponeerde hij de bal toch maar in het verlaten doel: 2-0.

Na rust dacht de thuisclub met goed voetbal dat een volgend doelpunt een kwestie van tijd was. Dat volgend doelpunt kwam er wel, maar dan aan de andere kant.Geel Wit forceerde  in de 68e minuut een corner die door Pieter Kiewiet subliem achter doelman TolgaDemirci werd gekopt 2-1. De gasten veerden op en kregen het idee dat er misschien wel meer was te halen. Maar de thuisclub zette weer even aan en na goed voorbereidend werk van de sterk spelende Romano Paridon ronde Lorenzo Lemmers beheerst af: 3-1.

Invaller Arjan Bogaard kwam nog met een ‘wereldactie’ in het strafschopgebied van de gasten maar kon net niet afronden. Wat ook betekende dat er wat doelpunten betreft meer had ingezeten voor het team van Marc van Hiel, die straks eventueel weer over verdediger Sean Noorman kan beschikken.Die na anderhalf jaar blessureleed, door revalidatietraining  van Harmke van der Werff de training met bal ook weer heeft hervat.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.