SC Bolsward (zon) verliest in Wilhelminaoord van Promovendus Old Forward.

Letterlijk een koude douche voor SC Bolsward. Tijdens het betreden van het veld vlak voor de aftrap werden beide teams en supporters getrakteerd op een korte stevige regenbui in Wilhelminaoord.

Terwijl de Bolswarders hier misschien nog wat van onder indruk waren was het na enkele minuten al gevaarlijk voor het doel gebied van SC Bolsward. Trainer Marc van Hiel had duidelijk de ploeg gewaarschuwd voor het lange bal voetbal dat Old Forward vele doelpunten heeft op geleverd vorig seizoen.

Veelvuldig probeerde Old Forward de lange spits te bereiken waar Old Forward topscoorder Jacob Room handig gebruik van wist te maken en SC Bolsward in het begin door enkele kansen aardig lastig te maken.

Het duurde ook niet lang voor dat het 1-0 werd. Na weer een lange bal gespeeld te hebben en de voorhoede van Old Forward alle ruimte kreeg werd deze kans wel benut. Het lukte op een gegeven moment ook voor SC Bolsward om hun eigen spel te spelen en dit betrof vele uitgelezen kansen.
Juryt Abma bracht de stand op 1-1 na een goeie voorzet mocht hij de stand weer gelijk trekken.
SC Bolsward bleef door voetballen dat arbiter Bisschop soms het één en ander ontging waar een degelijke strafschop aan Bolsward kant zeer zeker op zijn plaats had geweest mag duidelijk zijn.

Door een vrije trap voor SC Bolsward werd het 1-2 Özgur Akkus zag zijn kans schoon om deze zelf te nemen en perfect inschoot.

Na rust werd het spel er toch niet echt beter op SC Bolsward wist de kansen wederom niet af te maken, zelfs niet een meter van de goal af.
Dan raad je het al dan doet de tegenstander het wel. Ook de ingebrachte wissels aan SC Bolsward kant konden niet het verschil maken en als Old Forward
In buitenspel positie de 2-2 maakte, ondanks dat assistent scheidsrechter André Bons zijn vlag omhoog hield werd het doelpunt toch toegekend.
Met ongeveer een kwartier voor tijd werd via een degelijke counter de 3-2 gemaakt wat resulteerde in de eindstand.

SC Bolsward zal zich aankomende zondag moeten herpakken dan in de thuiswedstrijd tegen FC Kraggenburg. Aanvang 14.30 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.