SC Bolsward (zon) verdiend punt uit tegen Steenwijkerwold

Afgelopen zondag ging Sc Bolsward richting Steenwijkerwold zonder de vaste basis spelers Özgur Akkus en aanvoerder Tom Bleeker.

Terug van een blessure was Deniz Akkus een speler die coacht en leiding geeft in de achterhoede, hij werd vorige week node gemist.

Het was opnieuw een prachtige voetbal zondag en het leek in de eerste helft dat door het mooie weer de loomheid bij de Bolswarders in de benen was geslopen. Er was geen greep op de wedstrijd en het middenveld werd zo nu en dan overlopen. De voorhoede werd niet bereikt en de thuisclub werd zodoende heer en meester, zonder echter gevaarlijk te worden. De enkele keren dat de thuisclub wel gevaarlijk door kwam stond het vizier van de spitsen niet op scherp. De kansen voor Sc Bolsward waren miniem of het moet zijn uit een kansrijke vrije trap voor de Bolswarders. Niet specialist Harun Ergöz, maar Dennis Niemarkt plaatste zich achter de bal deze schoot helaas naast het vijandelijke doel.
Uit het niets toverde de vrij matig leidende referee in de 40e minuut een rode kaart te voorschijn voor Maxim Mulder. In een stevig duel van beide kanten was Mulder het haasje.

Dat alles gaf ineens de wedstrijd een andere wending. Dat het moeilijk is om tegen een ondertal te spelen bleek in de tweede helft. Sc Bolsward ging ineens wel strijden voor in ieder geval een puntje, duels werden gewonnen en men kreeg toen ineens wel kansen, ook al om dat de thuisclub een doelpunt wilde forceren en Juryt Abma, Lorenzo Lemmers en de naar zijn vorm zoekende Dennis Niemarkt ruimte kregen. Juryt Abma kwam net te kort om af te ronden. Dennis Niemarkt zag de vrijstaande Lemmers over het hoofden ook Mounier Bouasrar kwam op rechts een paar keer gevaarlijk door, maar was te bescheiden.

De mooiste kans was nog voor invaller Paul Huisman hij speelde zich in het strafschopgebied schitterend vrij. Zijn snoeiharde inzet werd nog aangeraakt en de bal ging daardoor helaas net over. Daarna kregen de Bolswarders nog een mogelijkheid, maar de bal strandde op de doellijn. De thuisclub wist zich geen raad met de ruimte en kwam niet verder dan wat schoten over doel en enkele kansen via hoekschoppen. Maar dat was ook de verdienste voor een voor iedere meter knokkend team van trainer Marc van Hiel, ook al moest het tien minuten voor tijd Deniz Akkus missen. Hij werd uitstekend vervangen door Frans Bekema.

A.s. zondag speelt SC Bolsward thuis tegen Irnsum, aanvang 14.30 uur

.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.