SC Bolsward (zon) laat opnieuw punten liggen.

Nadat pupil van de week, Bowe Feenstra de eerste goal van deze middag maakte, leek het er op dat SC Bolsward vandaag weer eens de drie punten zou gaan pakken om aansluiting te kunnen vinden met de bovenste regionen.

Dat het scorebord vandaag vanwege technisch mankement het liet afweten hoeveel minuten er waren gespeeld, gaf hij wel het eerste doelpunt aan. Een prachtige pass op Frans Bekema die beheerst kon afronden was het in de 20e minuut. 1-0. De Blesse probeerde in alle opzichten gas te geven maar het was Bolsward die niet veel later op nieuw de trekker over haalde en net als de 1-0 was het opnieuw Frans Bekema die de 2-0 maakte.

Het goeie spel van SC Bolsward was in eens weg en het was De Blesse die hier wel raad mee wist.
Nog in de eerste helft was het De Blesse die de slordigheden van SC Bolsward kon afstraffen.
Rond de 30e minuut leed SC Bolsward balverlies door een zwakke pass naar achteren De Blesse onderschepte de bal en met een knap schot ging de bal met een boog de kruising in.Vlak voor rust werd uit een makkelijk gegeven vrije trap rand 16 meter gebied de 2-2 gemaakt.

In de tweede helft mocht SC Bolsward laten zien waar een goeie technische ploeg instaat is, aan trainer Marc Van Hiel om alles te geven en koste wat het kost de 3 punten te pakken. Sahan Demirbas werd vervangen in de rust door ÖzgurAkkus. SC Bolsward herpakte zich en kwam weer aan voetballen toe. SC Bolsward kon de bal onderscheppen en het sterk doorzetten van Maxime Mulder op het middenveld, die de bal voor zijn goeie been klaar kon leggen om snoeihard uit te halen. Alles en iedereen kon de bal alleen nog maar horen suizen en de 3-2 was een feit.

Frans Bekema werd vervangen door Juryt Abma rond de 65e minuut.
De Blesse liet het hier niet bij zitten en begon weer met een tegen offensief er werden vele duels om de bal op sportieve manier uitgevochten.
Toch was het De Blesse die de stand gelijk trok uit een tegen aanval van De Blesse die met een bijzonder fraai doelpunt de 3-3 maakte.

SC Bolsward moest dus weer alles op alles zetten om op voorsprong te komen.
Nog met een 10 minuten te spelen was het Lorenzo Lemmers die SC Bolsward weer op voorsprong bracht door een goeie actie van Lemmers zelf was hij de keeper te slim af en bracht de stand op 4-3.
In blessure tijd kreeg De Blesse nog een vrije trap rond het 16 meter gebied hoe het komt dat deze bal dwars door de verdediging en alle manschappen in het 16 meter gebied in het doel vloog is nog steeds een raadsel maar het betekende wel de gelijkmaker!

De 4-4 was ook de eindstand en SC Bolsward ging met een zuur gevoel van het veld af om dat er vandaag meer dan een punt had gezeten.
Dit was ook tevens de laatste wedstrijd voor leider Jiers Bekema. Bekema heeft er voor gekozen om zich meer te gaan verdiepen op het technisch gedeelte van het voetbal en bedankte een ieder rondom zondag 1.