SC Bolsward zoekt Old Stars voor Walking Football

Voetballen onder begeleiding van sc Heerenveen, wie droomt daar nu niet van?

Ook op latere leeftijd kan dit werkelijkheid worden want Old Stars maakt deze droom waar. Met Old Stars kunnen zestigplussers van alle niveaus als echte voetbalhelden voetballen en gezellig samenkomen bij sc Bolsward. Dit alles onder begeleiding van een trainer van eredivisieclub sc Heerenveen.

Na een succesvolle eerste seizoenshelft bij PSV, RKC Waalwijk, ADO Den Haag en sc Heerenveen, breidt Old Stars zich uit naar sc Bolsward.

Walking Football

Iedere maandagochtend om 9:30 uur komen de Old Stars bijeen. Na een lekkere kop koffie volgt het sportieve gedeelte; Walking Football.

Voor de Old Stars is er met Walking Football een speciale voetbalvariant ontwikkeld. Bij deze variant van voetbal mag niet gerend worden en wordt er zonder keepers gespeeld. Bovendien mag de bal niet boven de heup komen. Deze manier van voetballen is geschikt voor alle niveaus. Bij voorkeur wordt Walking Football gespeeld in een met boarding afgezet veld, zodat de bal niet uit kan gaan.

Pass- en trapoefeningen, positiespellen en natuurlijk een partijspel: alles komt aan bod op de trainingen die worden geleid door een trainer van sc Heerenveen. Na afloop van de training wordt de voetbalkantine aangedaan om gezellig na te praten. Naast de gezelligheid en trainingen krijgen de deelnemers een fit-test. Deze staat onder leiding van een fysiotherapeut. Ook krijgen de deelnemers natuurlijk een sc Bolsward/sc Heerenveen tenue.

Het gezellige samenzijn met andere deelnemers en het werken aan een goede conditie is erg belangrijk. Met Old Stars wil sc Bolsward in samenwerking met sc Heerenveen, buurtsportcoaches van de gemeente Súdwest-Fryslân, stichting ouderenwerk en Fysio-actief de 60-plussers bij elkaar brengen om de sociale contacten te bevorderen en deelnemers bewust te maken van een actieve leefstijl.

Contractondertekening 

Als ware voetbalhelden zullen de kersverse Old Stars van sc Bolsward hun spelerscontract ondertekenen in het Abe Lenstra stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd sc Heerenveen – Roda JC op 28 november 2015 zal de contractondertekening van de Old Stars plaatsvinden. Na het zetten van de benodigde krabbels en het maken van enkele foto´s, zullen de Old Stars plaatsnemen op de tribune om sc Heerenveen te zien spelen tegen Roda JC.

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar secretaris@bolsward.nl
Ook wanneer u meer informatie wilt, kunt u gerust contact opnemen via 0513-612145.

Details

Datum en tijd: vanaf 23 november 2015, iedere maandag van 09.30 uur tot ongeveer 12.00 uur.
Locatie: sc Bolsward. Bolwerkplein 4, 8701 XE Bolsward
Kosten: € 65 per seizoen (20 weken).

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.