SC Bolsward (zo1) verspeelt laatste kans op periode

Om nog kans te maken op een toetje in de vorm van nacompetitie spelen moest er door SC Bolsward vandaag worden gewonnen van runner-up Drachten.

Op het prachtige complex van Drachten, waar duidelijk de allure van de voormalige hoofdklasser nog op te snuiven is, begonnen beide teams weifelend aan de wedstrijd op het toch ietwat hobbelige veld. In de 8e minuut was het al direct raak voor de thuisploeg. De rappe rechtsbuiten draaide eenvoudig weg bij Botermans en mocht verder zonder nog te worden gehinderd aanleggen om de 1-0 op het scorebord te schieten.

De Bolswarder voorwaartsen beantwoorden dit nog geen 2 minuten later met een flitsende combinatie tussen Paul Huisman en Mounir Bouasrar met een prima uithaal van Bouasrar die met een goede reflex door de keeper via de lat over het doel verdween. Luttele minuten later is Bouasrar weer dicht bij een treffer en weer ligt keeper Wilming in de weg. In de 27e minuut is het de beurt weer aan Drachten, de rappe rechtsbuiten Kasper Dekens blokt een te slappe wegwerkbal van Deniz Akkus en heeft hierdoor vrije doorgang richting keeper Tolga Demirci, de meegelopen Yorn Sikkens schoot vervolgens beheerst de 2-0 binnen na breed leggen van Dekens. De volgende 10 minuten waren de Bolswarders het spoor even volledig bijster. Twee prima reddingen van Demirci en de lat verhinderden een uitbreiding van de score voor de mannen uit Drachten. De laatste 5 minuten voor de thee waren weer volledig voor SC Bolsward. Eerst mocht Osgür Akkus alleen op de keeper af en vervolgens zette Akkus via een vlug genomen vrije trap van Lorenzo Lemmers Paul Huisman alleen voor de keeper. In beide gevallen kwam keeper Wilming als overwinnaar uit de strijd en hield hiermee de nul voor Drachten behouden en werd er met een 2-0 ruststand gepauzeerd.

In de 2e helft werden Botermans en de licht geblesseerde Akkus vervangen door Leroy Hogenes en de van een blessure terugkerende Maxime Mulder. Tot ca. de 63 minuut drongen de Bolswarders nog wel aan zonder echt gevaar te stichten voor het Drachtster doel. Het eerste gevaar voor Drachten leverde een corner op. De toegekende corner werd scherp ingedraaid en zonder dat iemand hem nog aanraakte betekende dit de 3-0 voor Drachten en was tevens de wedstrijd gelijk gespeeld.

Voor de statistieken schoot Drachten nog de 4-0 na een prima aanval over meerdere schijven binnen alvorens Paul Huisman na goed doorgaan van Lorenzo Lemmers de eretreffer voor zijn rekening nam. Door de uitslag en de overige resultaten weet Drachten zich na een goede reeks verzekerd van nacompetitie. SC Bolsward wacht na een vrij weekend alleen nog de uitwedstrijd tegen VC Trynwâlden, maar kan ondanks het mislopen van een eventueel toetje, terugkijken op een fantastisch debuutseizoen in de 3e klasse.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.