SC Bolsward zo1 raakt zicht op de titel kwijt na derde verlies op rij

Zondag 13 maart 2016 stond de topper in de 4e klasse A zondag op het programma: Warga – SC Bolsward. De wedstrijd werd bezocht door vele supporters uit Bolsward, maar zij keerden teleurgesteld naar huis.

Na 90 minuten stond in een zonovergoten 2-0 op het scorebord en daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan de titelaspiraties van SC Bolsward. Warga heeft nu 3 punten voorsprong met ook nog eens 2 inhaalwedstrijden in het verschiet.

SC Bolsward begon gehavend aan de wedstrijd door het gemis van Paul Huisman (blessure) en Lorenzo Lemmers (vakantie). Good old Juryt Abma en Dennis Niemarkt werden weer in de punt van de aanval geposteerd, waarbij SC Bolsward 4-4-2 ging spelen. Een spelopvatting die ook in het begin van het seizoen werd gehanteerd, maar helaas toen ook al niet succesvol is gebleken en veel onnodig verlies tegen zwakkere tegenstanders opleverde. Ook vandaag bleek deze spelwijze niet succesvol, automatismen ontbraken en het geliefde spelletje van SC Bolsward, de bal laten rond gaan. Terwijl de jongens die wel het circulatievoetbal beheersen op de bank zaten.

Over de gehele wedstrijd bezien bleken de grote kerels van Warga de betere vandaag, maar waren zij ook erg kleinzielig. Ondanks hun grote postuur bleken het veelal geen mannen van staal, maar mannen van glas. De spelers lagen vaak op de grond te kermen en kregen hierbij vaak de vrije trap mee en koste de Bolswarders evenzovele niet te rechte gele kaarten. Aan de andere kant werden soms stevige overtredingen van Warga onbestraft gelaten. Özger Akkus werd al vroeg uit de wedstrijd geschopt, maar deze forse overtreding werd juist weer niet met geel bestraft.

Halverwege scoorde Warga de 1-0. Een lange bal van achteruit werd uitstekend gecontroleerd door de beste (en snelle) man van Warga en na het uitspelen van enkele spelers werd de bal op prachtige wijze in de bovenhoek gekruld. Goalie Tolga Demerci kon er alleen maar naar kijken. SC Bolsward stelde hier weinig tegenover. SC Bolsward probeerde wel, maar was onmachtig in de opbouw en de voorwaartsen werden moeizaam bereikt terwijl de ruimte voor voetballen op het middenveld lag. De keeper van Warga had een rustige eerste helft.

In de pauze werd Mounir Bouasrar ingebracht en hij brengt normaliter meer voetbal in het team. Helaas werd Mounir beperkt gezocht. Vrijwel vanaf het begin van de 2e helft werd de lange bal gehanteerd een koud kunstje voor de fysiek sterke mannen van Warga met daar achter op tien meter een voetballer die de slogan ‘weg is weg’ hanteerde. Ook SC Bolsward raakte eenmaal het houtwerk. Een vrije bal werd ingedraaid en op prachtige wijze ineens uit de lucht geschoten door Maxime Mulder. Deze inzet had een beter lot verdiend… Helaas voor SC Bolsward spatte de bal op de lat uiteen.

Na ca. 65 minuten kwam Warga op 2-0. Een speler van Warga nam de bal volgens de spelers en vele toeschouwers met de hand mee, maar de scheidsrechter had het niet opgemerkt. De grensrechter van SC Bolsward stond met de vlag omhoog en spelers hielden in, maar Warga mocht doorgaan. Demirci was kansloos. De scheidsrechter weigerde in te gaan op het commentaar van SCB en het vlagsignaal. Sterker, de beste man weigerde überhaupt de weg naar de grensrechter te maken en diens verhaal aan te horen. Een slechte zaak. De grensrechter is assistent-scheidsrechter en op deze wijze wordt een grensrechter niet serieus genomen.

In het verloop van de resterende ca. 25 minuten bleef SCB onmachtig. Men probeerde het wel, maar helaas voor SCB lukte het vandaag niet of nauwelijks. De 3e nederlaag op rij is een feit en het team van Marc van Hiel zal alle zeilen moeten bijzetten om het seizoen succesvol af te ronden. Men heeft nog goede kansen op de 2e periode. De titel kan min of meer uit het hoofd worden gezet.

Volgende week zondag 20 maart a.s. speelt SC Bolsward thuis om 14.30 uur tegen VWC. Graag tot volgende week. Wij hopen op een beter voetballend en beter resultaat voor SC Bolsward op het vertrouwde kunstgras. Klaarblijkelijk ligt dat deze (generatie) voetballers beter dan het echte voetbalgras.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.