SC Bolsward zo1 door  overwinning met goed gevoel de winterstop in

Afgelopen zondag stond voor SC Bolsward de thuiswedstrijd tegen Trynwâlden op het programma. Op basis van de ranglijst een tegenstander die SCB moest kunnen winnen.

Na een voor SCB moeizame 1e helft (1-1 ruststand) werd er in de tweede helft met passie gespeeld. De 4-1 overwinning was uiteindelijk dik verdiend, aldus trainer Marc van Hiel.

SCB begon redelijk aan de wedstrijd tegen een in een prachtig wit tenue (met rood met gele accenten) gestoken Trynwâlden. De eerste 10 minuten waren voor SCB, maar daarna namen de gasten uit Oenkerk het initiatief over. Zaten kort op hun tegenstander en gaf de thuisclub weinig tot geen ruimte. Die reageerde paniekerig op deze speelwijze en iedere tweede bal was voor de gasten. De fysiek sterke boys van Trynwâlden heersten en uit een klutssituatie (SCB kreeg de bal niet uit het strafschopgebied) maakten ze in de 22e minuut de 0-1.

Trynwâlden bleef de bovenliggende partij in die eerste helft. Uit het plotselinge aanval van SCB werd een corner verdiend en uit deze corner belandde de bal pardoes bij Tom Bleeker. Deze schoot via een been van een verdediger richting de goal en door de verandering van richting stond de keeper op het verkeerde been. Het betekende nog in de eerste helft de 1-1.Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft volgde een tactische omzetting. Maxime Mulder en Ozman Bozkurt wisselden van positie: Mulder ging van voorstopper naar rechtsback en Bozkurt vice versa. Er ontstond meer balans in het team. Mulder is een harde werker, maar soms ook overijverig en wil daardoor ook nog wel eens‘uit positie lopen’ en daardoor de ruimte voor het eigen team dicht lopen…

De thuisclub miste vier basisspelers. Paul Huisman, Özgur Akkus, Deniz Akkus en Thomas Jan van der Zee. Hun posities werden goed ingevuld door o.a. Eray Ergöz en Sahan Demirbas. Na rust een beter voetballend SCB en al vrij snel viel in 61e minuut de 2-1 door Harun Ergöz. Een prachtige één twee tussen Harun Ergöz en Demirbas werd doeltreffend afgerond door eerst genoemde met zijn chocolade been. In die fase golfde het spel op en neer en werd in een hoog tempo gespeeld door beide teams. Daarna bijna de 3-1. Een goede individuele actie van Mounir Bouasrar op de achterlijn werd bijna tot goal gepromoveerd door Demirbas. Bouasrar heerste op het middenveld op zijn favoriete positie achter de spits en was voortdurend een plaag voor Trynwâlden. Zij kregen voetballend en met stevige overtredingen geen vat op het jonge talent.

Later in de wedstrijd werden Eray Ergoz en Sahan Demirbas vervangen door Özgur Akkus en Leroy Hogenes, waarbij de entree van Hogenes bijna direct doeltreffend was. Een schot ineens vanuit een corner ging nipt over. In de 73e minuut viel de 3-1. Een foute bal van de gasten werd net over de middenlijn opgepikt door Lorenzo Lemmers. Deze dribbelde in snelle vaart richting de goal van Trynwâlden en op de rand zestien metergebied werd de bal hard in de goal geplaatst.

Vrij snel daarna maakt Özgur Akkus de 4etreffer. Een lange dieptepass van verdediger Maarten Botermans ging over de verdediging van Trynwâlden en werd opgepikt door Akkus. Eén op één met de keeper bleef Akkus koel en schoof de bal onder de keeper in het doel: 4-1.

Ook kwam Jochem van der Werff nog binnen de lijnen. Een nieuw jong talent die wordt klaargestoomd voor het eerste. Jochem viel verdienstelijk in en voorkwam vlak voor tijd via een goede sliding de 4-2.

Sc Bolsward zo1 gaat de winterstop in met een 2e plaats en 26 punten. Een prestatie die enerzijds als debutant boven verwachting is, maar anderzijds ook weer niet zo verassend. Er staat een goed team met veel voetballend vermogen. Als de voetbalmachine gaat draaien is men niet te houden en wordt de tegenstander met soms oogstrelend voetbal in de problemen gebracht.

Het is nu winterstop. De competitie wordt herstart op zondag 29 januari 2017 met een uitwedstrijd op Ameland tegen Geel Wit. Daarvoor zullen enkele oefenwedstrijden worden gespeeld. Onder andere op zondag 22 januari 2017 uit bij LSVV, een 2e klasse uit Noord-Scharwoude (Noord-Holland).