SC Bolsward (zo) wint in matige wedstrijd van Friesland: 2-1

BOLSWARD SC Bolsward (zo) speelde zondag de eerste thuiswedstrijd van 2018. Tegenstander: Friesland. De competitie werd vorige week al hervat uit bij koploper Groninger Boys en deze wedstrijd ging na een prima partij van SC Bolsward helaas met 3-0 verloren. Het duel met Friesland was matig van kwaliteit, maar de 3 punten bleven terecht in Bolsward (2-1).

De eerste helft speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld en vielen er niet veel grote kansen te noteren. Ruben Jellesma was halverwege na goed doorzetten dicht bij de 1-0, maar zijn inzet werd na een blok verwerkt tot corner door Friesland.

Friesland brak een aantal keren gevaarlijk uit via hun snelle aanvallers (met name de linksbuiten), maar telkens maakten de verdedigers van de thuisploeg na een goede sprint het hen net lastig genoeg om te scoren. Zowel goalie Tolga Demirci van SCB als de keeper van Friesland hoefden niet gestrekt naar een hoek te gaan.
In de 35e minuut viel toch de 1-0 voor het team van trainer Marc van Hiel. SCB kreeg een vrije trap op ca. 20 meter van het doel op een mooie plaats voor een rechtspoot. De muur stond weliswaar niet helemaal goed opgesteld, maar Romano Perridon krulde de vrije trap met links op prachtige wijze om de muur in de korte linkerhoek. De 1-0 was tevens ruststand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste drie kwart, maar nu hanteerde Friesland minder de lange bal. Een foutje van de bezoekers in de 60e minuut betekende de 2-0 voor SCB. De laatste man kreeg een ongelukkige pass van een
medespeler en kopte terug naar zijn keeper. Mounir Bouasrar, wederom een sterke wedstrijd als regisseur op het middenveld (op 10), schatte deze bal goed op waarde in en kon de bal onderscheppen. Alleen voor de keeper bleef hij koel en rondde foutloos af: 2-0.

Friesland probeerde meer druk te zetten op jacht naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk werd men nog altijd niet. Een kwartier voor tijd viel toch de tegengoal: een voorzet belandde pardoes over Demirci in de verre hoek (2-1). Friesland probeerde zich op te richten na deze mazzelgoal en enkele keren kwamen de gasten gevaarlijk dicht bij het doel van SC Bolsward. Echter, de verdediging en doelman Demirci bleven verdedigend overeind. In de lucht heerste Maxime Mulder, Ozgur Akkus speelde sterk als laatste man, backs Jochem van der Werf en Maarten Botermans voorkwamen gevaar vanaf de flanken en Demirci hield met twee goede reddingen op de doellijn het doel verder schoon.
Door de overwinning wordt de één na laatste plaats is overgedragen aan Geel Wit (zij speelden op Ameland met 3-3 gelijk tegen Harlingen), waardoor SCB een goede stap heeft gezet om aan te haken bij de middenmoot.

Volgende week speelt SC Bolsward uit tegen Drachten (aanvang 14.30 uur).