SC Bolsward (zo) wint in de laatste minuut

Uw gebruikelijke verslaggever was vandaag niet aanwezig, de reporter van deze wedstrijd zat bij Bolsward op de bank. Bolsward zondag 1 miste vandaag de behendige Paul Huisman op het middenveld, gelukkig was hij vandaag wel weer op de tribune aanwezig, nadat hij een aantal dagen in het ziekenhuis is geweest. Paul wordt bij deze een voorspoedig herstel toegewenst.

Zondag 1 had vandaag wat te laten zien, een aantal van de spelers speelde tegen hun vorige trainer. In deze zevende competitie wedstrijd speelde SC Bolsward tegen Tijnje, de club waar nu de laatste trainer van CAB, Gerard Hiemstra, trainer is. Nadat CAB en Bolswardia vorig jaar samengingen, werd Erhan Ergoz zijn opvolger bij het eerste team van SC Bolsward op zondag.

Vorig jaar werd Erhan met deze ploeg op paaszondag kampioen in de laatste thuiswedstrijd tegen RES. Anderhalve week geleden maakte Erhan bekend in de winterstop te zullen stoppen als trainer, en dat Jan de Jong zal tot die tijd de coach van het team zal zijn. Jan was al leider van deze ploeg, en daarom kwam Willem Zijlstra, ook leider van zaterdag 1, terug als leider bij de ploeg waar hij vorig jaar ook al teamleider was.

Bolsward ging gemotiveerd van start, en zette de tegenstander meteen onder druk. Naar het schijnt had de coach voor de wedstrijd twee letters en vier getallen op het bord geschreven, G.D, 21, 29, 35 en 5. De vraag was aan de groep wat de betekenis hier van was, en niemand wist dit. Het bleek de stijgende lijn van doelpunten te zijn, van de spits van Tijnje in de afgelopen drie seizoenen, die ook dit seizoen alweer 5 keer had gescoord.

Gerlof Dijkstra kreeg deze dag te maken Tom Bleeker, de aanvoerder van Bolsward zondag 1. Ondanks dat Tom al in de eerste minuut de bal gevaarlijk inleverde, speelde hij samen met Erik van der Weide in de mandekking vandaag een sterke wedstrijd. Met Maxim Mulder achter deze twee spelers controlerend, hadden de spitsen van Tijnje vandaag een moeilijke dag.

Het was duidelijk dat Bolsward voor de trainer en de coach wilde winnen, de spelers waren gedreven. Vanaf het begin zette Bolsward Tijnje onder druk, en dat gaf mogelijkheden, bijvoorbeeld voor Lorenzo Lemmers aan de rechterkant om door te komen, en ook Thomas-Jan van der Zee kreeg al gauw een aardige mogelijkheid die hij met links vlak naast het doel plaatste.

In de 24e minuut zagen we wederom Lemmers versnellen aan de rechterkant, en nadat hij spits Dennis had ingespeeld, kreeg Lorenzo via een mooie hakbal de bal terug, iets wat bijna de eerste kans opleverde. Gaande weg de eerste helft werd Bolsward ook aan de linkerkant gevaarlijker, hier waren het Dyan Hendriks en Özgür Akkus die een paar keer gevaarlijk doorkwamen.

Toch ontbrak het nog te vaak aan een nauwkeurige laatste pass, om tot echt serieuze kansen te komen. Tien minuten voor rust viel Niels Sanchez geblesseerd uit, en was Johan Haringa zijn vervanger. Aan de linkerkant brak hij meteen al een keer gevaarlijk door, maar ook deze bal, die hij overigens goed teruglegde, kwam bij niemand aan.

Het was vlak na rust dat de eindpass wel een keer goed aankwam, al was het na een mislukt schot op goal. Deze belandde zomaar in de voeten van Dyan Hendriks, die de bal mooi breed legde op invaller Johan Haringa, die deze eerste open kans voor open doel op de keeper schoot, en dus miste.

Het was pas in de 75e minuut dat Tijnje een grote kans leek te gaan krijgen, maar bij de eerste mogelijkheid kwam de bal niet goed aan, en even later was het buitenspel. Ondanks een schot van Bolswarder Harun Ergoz, wat vanwege het bewegende zijnet door de supporters aan de andere kant van het doel al werd geteld, en ook een goeie mogelijkheid voor de andere invaller Marc Dijkstra, bleef het tot de laatste minuut 0–0.

Eén van de laatste mogelijkheden moest dus komen uit een corner van rechts. Perfect afdraaiend genomen was de timing van Johan Haringa nu precies goed om de bal ook weer afdraaiend in linker bovenhoek binnen te koppen, onhoudbaar voor de keeper. Uiteraard werd deze mooie goal met grote vreugde door het hele team gevierd, en mede dankzij het feit dat achterin grotendeels alle duels overtuigend werden gewonnen, stelde Bolsward in deze wedstrijd de overwinning veilig.

De eerstvolgende thuiswedstrijd zal op zondag 9 november zijn tegen RKO. Ook dan is er na de tijd in de kantine weer ouderwets draaiend rad met verrassende prijzen vanuit de selectie beschikbaar gesteld. Uiteraard bent U van harte welkom bij, en dus ook na, de wedstrijd aan het Bolwerkplein in Bolsward.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.