SC Bolsward (zo) weet ook vijfde competitiewedstrijd niet te winnen

BOLSWARD – SC Bolsward (zo) trad zondag een tegen Lewenborg, één van de vier Groninger ploegen in de competitie van het team van Marc van Hiel.

Het team uit Groningen was al vroeg met hun supporters via een bus gearriveerd in Bolsward. Lewenborg liep vorig seizoen promotie naar de 2e klasse via de nacompetitie mis en stond tot vandaag in de middenmoot. Voor de
wedstrijd hoopte SC Bolsward op een overwinning, maar helaas stond men na 90 minuten weer met lege handen: (0 3). En op de nederlaag was niets af te dingen.

De eerste helft ging nog enigszins gelijk op, alhoewel gezegd moet worden dat Lewenborg een hoger tempo hanteerde en optisch een overwicht had. Dit overwicht wisten ze, ondanks een groot aantal corners, niet uit te buiten. In de beginfase leek Lewenborg na een te korte terugspeelbal van Ozgur Akkus (voor deze keer weer als laatste man geposteerd) op 0-1 te komen, maar de spits van Lewenborg en de scheidsrechter redden Akkus. De spits stond in buitenspelpositie en was te eager om het laatste zetje over de lijn te geven, waardoor de scheidsrechter het advies van grensrechter Wim Kiewied opvolgde en de goal afkeurde.

De Bolswarders kwamen een aantal keren via hun technisch en goede samenspel gevaarlijk onder de druk van Lewenborg uit en creëerden een aantal goede kansen. De grootste was in de 40e minuut voor Paul Huisman. Hij mocht vanaf 11 meter aanleggen, nadat de scheidsrechter een duwfout op spits Wessel Mulder terecht bestrafte met een penalty. Via binnenkant paal schoot de bal weer uit het doel. De ruststand bleef 0-0..

De tweede helft voetbalde de thuisploeg richting de kantine en met de wind in de rug. Het begin was nog voor Lewenborg en even leek SCB het initiatief meer over te nemen. De mannen van Van Hiel kwamen twee keer gevaarlijk voor de goal van Lewenborg, maar helaas werd ook de keeper van de bezoekers niet echt getest. Eerst schoot Ruben Jellesma hoog over en vlak daarna miste Ozgur Akkus bij de tweede paal een goede kopkans (ook hoog over).

In de 58e en 60e minuut besliste Lewenborg de wedstrijd met twee goals vlak achter elkaar (0-2). SC Bolsward probeerde nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar wist geen grote kansen meer te creëren. In de tweede helft werden nog Sahan Demirbas, Jochem van der Werf en Maarten Botermans ingebracht, maar ook met hen kon SCB geen vuist meer maken. Lewenborg bleef de betere en liep zelfs in de slotfase uit naar 0-3.

Na vijf wedstrijden staat SC Bolsward één-na-laatste met alleen Warga onder zich. De leiding en spelers houden vertrouwen in herstel en ook Lewenborg is van mening dat SC Bolsward zeker de nodige punten zal gaan pakken.