Sc Bolsward (zo) weer koploper na gelijkspel

In de 3e klasse A stonden zondag jl. SC Bolsward, nummer 2 op de ranglijst en SC Franeker, de nummer 4 tegenover elkaar. In de wetenschap dat beide ploegen doorgaans met verzorgd voetbal hun tegenstander bestrijden, ontspon zich een boeiende pot voetbal met soms oogstrelende individuele hoogstandjes en mooie combinaties van beide partijen.

Voor ca. 250 toeschouwers en na het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Bourakba werd er in hoog tempo door beide teams direct naar openingen in de verdediging gezocht. De eerste kans van de wedstrijd was voor Franeker, het was Sander Hoekstra die de bal oppikte op links en vanaf rand zestien met een venijnig schot keeper Tolga Demirci tot een uiterste krachtsinspanning dwong. Kort hierna was het de over de linkerkant doorgebroken Bolswarder Ozgür Akkus die Franeker keeper Jesse Hogendorp tot een uitstekende reflex verplichte om een goal te voorkomen.

Rond de tiende minuut kwam in de felle maar sportieve strijd om het middenveld, Bolswarder mannetjesputter Raymond Abelsma niet ongeschonden uit een luchtduel. Na behandeling en een korte terugkeer werd hij alsnog afgelost door Osman Bozkurt.

SC Bolsward leek in deze fase onder aanvoering van de per toerbeurt zwervende Mounir Bouasrar, Paul Huisman en Ozgür Akkus de grip op het middenveld te bewerkstelligen. Een mooie aanval met kort combinatiespel tussen Harun Ergöz en Lorenzo Lemmers leverde niet het gewenste resultaat en Mounir Bouasrar was door zijn gave techniek en goede kap- en draaibewegingen bijna niet af te stoppen door de tegenstander.

Dat Franeker ook zeker over de nodige kwaliteiten beschikt bleek in de 41e minuut. Vanaf links werd de bal door de Franeker speler Sander Hoekstra perfect tussen de keeper en verdediging van de Bolswarders geplaatst, Marco de Groot, de doorgaans trefzekere spits had zich net even aan zijn “schaduw” Tom Bleeker onttrokken en met een sublieme lob zette hij de 0-1 op het scorebord. Een aantal minuten later na nog een hachelijke scrimmage voor het Bolswarder doel, waarin de mannen uit Franeker tot drie keer toe mochten aanleggen, floot de goed leidende scheidsrechter Bourakba voor de theepauze.

In de tweede helft wist SC Bolsward wat het te doen stond en drong zonder echt gevaarlijk te worden Franeker steeds verder terug. Franeker probeerde juist het veld zo groot mogelijk te maken om geduldig af te wachten op de kansen in de omschakeling, die altijd komen. Tussen 55 en 75 minuut kreeg Franeker tot twee keer toe de kans de wedstrijd te beslissen, maar vonden beide keren keeper Demirci op hun weg. Eerst werd er van dichtbij recht in de armen van de keeper gemikt en luttele minuten later lag Demirci weer in de weg.

Na het inbrengen van verse krachten, respectievelijk Jochem van der Werf voor Ozgür Akkus en Sahan Demirbas voor de moegestreden kilometervreter Maxime Mulder, begon SC Bolsward aan een slotoffensief. Deniz Akkus verkaste naar de voorste linies en met een gezonde dosis opportunisme kraakte de defensie van Franeker. Demirbas kwam een teen te kort bij een scherpe voorzet van links en Maarten Botermans schoot naast uit een corner.

Aangekomen in de 85e minuut bleek het moment van numero 23 Lorenzo Lemmers van de thuisclub, de incognito met nummer 11 spelende Lemmers ontving de bal op de linker punt van de zestien, kwam ietsje naar binnen en schoot met een geweldige uithaal de bal buiten bereik van, de aan de grondgenagelde keeper Hogendorp, onhoudbaar in de verste kruising.

De felbegeerde gelijkmaker 1-1 stond op het scorebord en nu waren de Bolswarders ineens weer de bovenliggende partij. In de slotminuten wankelde Franeker, Mounir Bouasrar meende zijn prima wedstrijd te bekronen met de winnende treffer, helaas voor SC Bolsward en gelukkig voor Franeker werd door grensrechter Bruinsma terecht buitenspel geconstateerd en ging dit feestje niet door voor de Bolswarders.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bourakba waren vriend en vijand het eens dat men deze middag had genoten van een mooie, leuke en spannende wedstrijd. Zowel trainer Febo Roosenburg van SC Franeker alsook trainer Marc van Hiel van SC Bolsward kan leven met de uitslag en zeker met het vertoonde spel van hun ploeg.

SC Bolsward zo1 speelt komende zondag om 14.30 uur weer een thuiswedstrijd tegen Harlingen en hoopt u ook dan weer langs de lijn te vinden.