SC Bolsward (Zo) verliest van onverzettelijk Nicator

Na het terechte verlies van vorige week in en tegen Warga, kwam nu het eveneens in de onderste regionen vertoevende Nicator uit Leeuwarden op bezoek bij SC Bolsward (Zo). Nicator wist vorige week knap de rode lantaarndrager ONB met 3-0 te verslaan in hun strijd om 3e klasser te blijven.

SC Bolsward begon aan de wedstijd met de in de basis debuterende Jochem van der Werf geconcentreerd aan de wedstrijd en was de eerste twintig minuten veel in balbezit. Dat leverde direct een paar flinke kansen op. Met een vloeiende combinatie tussen Mounir Bouasrar en Paul Huisman werd keeper Jorn Welles van Nicator gedwongen om met een katachtige reflex de bal te keren.Via de lat kwam de bal bijna op de doellijn voor de voeten van Ösgur Akkus en weer lag keeper Welles uitstekend in de weg.

Een vrije trap van Harun Ergöz werd vervolgens door keeper Welles met behulp van een verdediger tot corner verwerkt.Ook Nicator, onder aanvoering van routinier Raymond Heremans en de behendige aanvaller,s lieten zich niet onbetuigd. In een rappe uitval van Nicator hobbelde een schot net voorlangs het Bolswarder doel en kwamen de toekijkende verdedigers van de thuisclub met de schrik vrij.

Lange bal

Het laatste kwartier voor rust leek SC Bolsward, en vooral keeper Demirci, te vervallen in een oude gewoonte door veelvuldig de lange bal te hanteren. Omdat Lorenzo Lemmers, net als in de heenwedstrijd tegen Nicator, aan de spreekwoordelijke ketting lag, had dit doorgaans niet het gewenste resultaat. Ook het continue te vroeg naar binnenkomen van Demirbas speelde het verdedigend ingestelde Nicator in de kaart.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld als de eerste; een SC Bolsward met veel balbezit en Nicator verdedigend vechtend voor wat het waard was en loerend op die ene uitval. Nadat de Bolswarder verdediging rond de 70e minuut al was gewaarschuwd, een inzet van Moreira da Silva  kon door keeper Demirci viade paal ternauwernoodworden gekeerd, was het Van der Horst die in de 75e minuut via een snelle uitval van Nicator de keeper van Bolsward kansloos liet: 0-1.

Het laatste kwartier probeerde Bolsward nog wel op gelijke hoogte te komen, maar zover liet Nicator het niet komen. Zondag a.s. speelt SC Bolsward uit tegen Udiros (Us Doarp Is Ryk Oan Sport).De wedstrijd begint om 14.00 uur.