sc Bolsward (zo) verliest punten bij Nicator

SC Bolsward Zo1 laat twee punten liggen bij Nicator

Zondag 9 oktober 2016 moest SC Bolsward Zo1 aantreden uit bij Nicator. Een tegenstander die altijd veel strijd levert en wat in het verleden regelmatig puntenverlies opleverde. Zo ook deze zondag. SCB ging op het slechte natuurgrasveld mee in het spel van Nicator en kwam daardoor onvoldoende in hun geliefde combinatievoetbal. Het duel eindigde in 0-0.

SCB was vrijwel de gehele wedstrijd niet in staat goed voetbal te laten zien en een goede aanval op te zetten. Nicator gaf de jongens van trainer Marc van Hiel weinig ruimte en speelde zeer fysiek. Het is veelzeggend dat Nicator 4 gele kaarten en één directe rode kaart kreeg voorgeschoteld tegen geen enkele kaart voor SCB. Helaas viel Lorenzo Lemmers halverwege de 2e helft uit als gevolg van de diverse aanslagen van Nicator en ook andere voetballers van SCB haalden hinkend de eindstreep.

Nicator toonde wel veel wilskracht en het ene puntje werd door Nicator als een overwinning gevierd. Zij traden de wedstrijd tegen de koploper van de zondag 3e klasse A aan met 5 invalkrachten, waarvan zelfs 2 spelers uitkomen in Nicator 3 en vorig seizoen nog tegen de verslaggever van vandaag hebben gevoetbald.

SCB had in de 1e helft enkele kleine kansen: Eén keer werd een goede vrije trap van Harun Ergoz net door de keeper over de goal getikt en er werd een doelpunt van SCB (terecht) afgekeurd. Een prachtige assist van Mounir Bouasrar werd goed op waarde geschat door Uzgur Akkus, maar bij het omspelen van de keeper nam Akkus de bal met de hand mee.

In de 2e helft werd Nicator nog harder en moest geregeld aan de noodrem trekken. Na de zoveelste aanslag op Lemmers ontstond een opstootje, waarbij een speler van Nicator met rood direct kon vertrekken en een speler van Nicator voor de overtreding op Lemmers geel kreeg. Nicator ging hierbij nog meer achteruit lopen. Desondanks kwamen zij er enkele keren gevaarlijk uit en had het ook zomaar 1-0 kunnen staan. In het verleden werden deze wedstrijden tegen Nicator regelmatig verloren, maar deze zondag dus niet. Dat is dus een verbetering en verdere stap naar ‘volwassenheid’ van SCB zo1.

In de 2e helft had Paul Huisman de openingsgoal moéten maken. Eén keer kwam Huisman alleen voor de keeper die knap redde en een tweede grote kans (na een prachtige individuele actie en assist van Lemmers) werd veel te zacht ingeschoten richting het doel van Nicator. In de 2e helft vielen Sahan Demirbas, Thomas Jan van der Zee en Jochem van der Werf in voor respectievelijk Mounir Bouasrar, Maxime Mulder en Lorenzo Lemmers. Mounir speelde de wedstrijd als rechtsbuiten en kwam op die plek onvoldoende tot zijn recht. Zijn kwaliteiten liggen op het middenveld en die werden vandaag niet benut. Helaas werd de slag op middenveld vandaag niet gewonnen en bleef het dus 0-0.

Volgende week speelt SC Bolsward Zo1 om 14.30 uur thuis tegen Friesland 1. Zij hebben nu net als SCB twee verliespunten en  is dus een gevaarlijke en goede tegenstander. SCB staat op basis van het goede doelsaldo nog op nog eerste, maar dat moet wel zo blijven. Kom daarom allen naar Sportcomplex Het Bolwerk en steun de boys van Zondag 1.