SC Bolsward (zo) verliest ook bij Franeker

FRANEKER – SC Bolsward (zo) speelde zondag in en tegen Franeker. De Bolswarders bungelen met 1 punt uit 7 wedstrijd in de onderste regionen en Franeker doet goed mee in deze sterke competitie. SCB toog met een vrijwel fitte selectie en goed moed naar Franeker, maar moest na 90 minuten wederom een stevige nederlaag slikken (4-0).

In de eerste 25 minuten waren de bezoekers de bovenliggende partij en speelden goed en verzorgd voetbal. Na 2 minuten viel er al een goede kans te noteren voor Ruben Jellesma; hij zette goed door en zijn schot ging rakelings
voorlangs. In 10e minuut stelde Franeker daar iets tegenover, maar het bleef 0-0.

Na een half uur spelen raakte de keeper van Franeker op opmerkelijke wijze geblesseerd: bij een uittrap (en zonder
andere speler in de buurt) schoot de arm uit de kom en bleef de Franeker goalie met veel pijn op de grond liggen.
De scheidsrechter legde het spel stil en al met al heeft het oponthoud ruim een kwartier geduurd. De spelers gingen allen terug naar de kleedkamer. De reden was zeer opmerkelijk: Franeker had wel een reservekeeper op papier, maar deze was nog thuis en niet aanwezig. De scheidsrechter was coulant voor de knulligheid van Franeker.

Normaliter moet Franeker ofwel een tijdje met één man minder speler of een speler opofferen. Geen van de aanwezigen (Franeker of Bolsward) begreep de beslissing en had dit ook nog nooit meegemaakt. Het was ook opmerkelijk dat de spelers en staf van SC Bolsward de beslissing van de scheidsrechter gelaten accepteerden.

Na de hervatting kreeg SCB een vrije trap bij de goal van Franeker en deze knappe inzet van Ozgur Akkus leidde bijna tot de 0-1. Vrij snel daarna kwam SCB goed weg en had Franeker eigenlijk een penalty moeten hebben. In de 42e minuut viel toch de 1e goal en kwam Franeker op 1-0. Een voorzet uit een vrije trap werd met de hand beroerd door een speler van Franeker, waardoor de bal voor de voeten kwam van een andere Franeker speler. Deze bleef koel en tekende de 1-0 aan. Eigenlijk had deze goal niet goedgekeurd mogen worden. Ruststand 1-0.

Na rust leek er in eerste instantie nog niet veel loos voor SCB, maar vanaf de 68e minuut ging het toch weer goed mis voor de Bolswarders. Twintig minuten voor tijd een te korte terugspeelbal voor laatste man Ozgur Akkus op zijn keeper Tolga Demirci. Deze keerde in eerste instantie de inzet, maar had geen antwoord op de rebound (2-0). Bolsward had nog een goede kans op een doelpunt, maar de kopbal van Maxime Mulder ging op de lat.

In de 65e minuut werd Romano Perridon gewisseld voor verdediger Jochem van der Werf en schoof Ozgur Akkus op naar zijn vertrouwde positie (voorin). Desondanks kwam Franeker op 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Akkus gewisseld voor spits Wessel Mulder. Vrij snel daarna kwam Franeker via een van richting veranderd schot op 4-0. Helaas moest in de slotfase Lorenzo Lemmers het veld verlaten met een blessure.

Volgende week wacht de degradatiekraker tegen Warga, beide ploegen hebben één puntje. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.