SC Bolsward (zo) troeft het fysiek sterke Nicator af: 1-3.

Afgelopen zondag moest het Bolswarder zondag team in Leeuwarden tegen Nicator. Met een heerlijk zonnetje en aangename temperaturen en ook weer veel Bolswarders langs de lijn werd er rond 14.00 uur afgetrapt. Dit alles onder leiding van de veel te tolerante scheidrechter Hobie Huizer.

Door: Tonny de Vries

Nicator begon furieus aan de wedstrijd en ook persoonlijke duels werden door de thuisclub meestentijds gewonnen. In die beginfase kwam SC Bolsward steeds te kort. Het was niet ingesteld op de fysieke kracht van de thuisclub. Deze raakte in de beginfase de lat boven Tolga Demirbas. Even later werd een vrije trap kiezelhard in geschoten, de Bolswarder keeper Demirbas kon even later met meer geluk dan wijsheid de bal uit zijn doel ranselen.

Vlak voor rust in de 36e minuut kwam de thuisclub evenwel toch op voorsprong. En dat was op dat moment ook verdiend. En met de pauze in het vooruitzicht was dat verdiend voor de thuisclub. Echter het team van Marc van Hiel kwam uit het niets langszij. Het was de opnieuw sterk acterende voorstopper Maxime Mulder die er in de 39e minuut voor zorgde dat nu ook de Bolswarders ‘lekker’ de rust ingingen: 1-1.

SC Bolsward kwam nu gesterkt na de pauze in het veld. Ze probeerden de fysiek sterke tegenstander met voetbal te bespelen en dat lukte aardig. Het was ook te zien dat Nicator in die eerste helft met hun krachten hadden gespeeld. Uit een goede vrije trap van  Lorenzo Lemmers wist in de 43e minuut Mounir Bouasrar de bal achter doelman Raymond Abelsma te werken: 1-2

De thuisclub probeerde nog met zeuren tegen de scheidsrechter het tij te keren maar dat had ook geen resultaat. Uit een goede counter van Ruben Jellesma en Romano Perridon werd laatst genoemde in strafschopgebied gevloerd. Aanvoerder Özur Akkus schoot de gekregen penalty vlekkeloos binnen:1-3.