SC Bolsward (zo) te sterk voor FC Kraggenburg

SC Bolsward pupil van de week Jilali Niemarkt mocht voor de officiële aftrap aan het publiek laten zien dat hij net zo goed kan scoren als zijn neef Dennis Niemarkt.

Na het mooi afronden van zijn goal kon er begonnen worden aan de wedstrijd. Scheidsrechter voor deze wedstrijd was dhr: Bourakba. In de begin fase volgde er wat kleine kansjes voor SC Bolsward wat in de 16e minuut de stand op 1-0 bracht. Een corner werd nog weg gewerkt maar FC Kraggenburg kon niet voorkomen dat Lorenzo Lemmers de bal rond het 16 meter gebied hard en droog binnen schoot.

Noodgedwongen moest trainer Marc van Hiel al vroeg in de eerste helft een wissel toe passen. Middenvelder Maxime Mulder gaf aan dat hij te veel last had en werd na ongeveer 20 minuten vervangen, voor hem kwam Paul Huisman in de plaats.

Deze middag bestond vooral uit één richtingsverkeer. FC Kraggenburg die niet op volle sterkte was liet SC Bolsward vaak alle ruimte toe om kansen te creëren. Met een enkel schot of vrije trap was dat het wel de 1e helft aan de kant van FC Kraggenburg.

Ook de 2e helft was het meeste bal bezit en de kansen voor SC Bolsward. Het probleem was alleen dat de meeste kansen niet benut werden net als in de vorige wedstrijd tegen Old Forward.

Rond de 50e minuut werd er hands gemaakt door FC Kraggenburg. Özgur Akkus nam de penalty voor zijn rekening en zorgde beheerst voor 2-0. Na een vrije trap van FC Kraggenburg die net over ging kwam SC Bolsward er snel uit Lorenzo Lemmers kwam één op één met de keeper maar wist nu niet het net te vinden. Halverwege 2e helft maakten Lorenzo Lemmers en Deniz Akkus plaats voor Juryt Abma en Marc Dijkstra laatat genoemde speler viel sterk in.
Juryt Abma was er op gebrand om een doelpunt te maken deze dag en dat maakte hij waar. Door het goed het doorzetten van Abma zelf wist hij op een mooie manier de 3-0 te maken.

SC Bolsward moest de laatste 9 minuten met 10 man voetballen Paul Huisman werd met door zijn tweede gele kaart het veld uit gestuurd na eerder in de 1e helft al geel te hebben ontvangen. Na 90 minuten vond alles en iedereen het prima en besloot de scheidsrechter af te fluiten. SC Bolsward heeft de 3 punten maar zal nog aan het afmaken van kansen moeten werken.

De volgende wedstrijd staat er weer een kraker op het programma en ditmaal niemand minder dan Black Boys uit Sneek.

A.s. zondag is weer de streek derby Black Boys – SC Bolsward op het Schuttersveld in Sneek, aanvang 14.00 uur.