SC Bolsward (zo) sluit seizoen af met winst op VC Trynwâlden

Na trouwe verzorgster Harmke van der Werf opgepikt te hebben bij Irnsum en een prachtige road-trip door de zonnige Wâlden moesten de kicksen nog een maal worden onder gebonden.

Archieffoto via Facebook

In Oentsjerk op een mooi complex hadden de plaatselijke VC Trynwâlden en SC Bolsward de twijfelachtige eer om de laatste wedstrijd op het beroerde kunstgras te spelen omdat dit wordt vervangen, wat tevens de laatste competitiewedstrijd betrof. Omdat er voor beide ploegen niets meer was te winnen of te verliezen ontspon zich een potje zomeravondvoetbal om de gebruikelijke keizer des baards.

Na het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Bourakba was het de thuisploeg die gelijk het initiatief nam. Door prima reddingen van keeper Demirci en doordat Trynwâlden het vizier niet goed had staan bleef het tot halverwege de 1e helft 0-0. In de 35e minuut, knikte de spits van de thuisploeg uit een corner op knappe wijze alsnog de verdiende 1-0 tegen de touwen. SC Bolsward kwam sporadisch voor de goal van de thuisploeg, de hardwerkende Eray Ergöz verzorgde nog wel een voorzet op maat, welke door Sahan Demirbas jammerlijk werd naast gekopt. Tot de rust kabbelde de wedstrijd voort met als bovenliggende partij de thuisclub.

De tweede helft begon SC Bolsward zonder laatste man Deniz Akkus, zijn plaats werd ingenomen door broertje Özgur en verder werd de geblesseerd geraakte Demirbas vervangen door Lorenzo Lemmers. Een vrije trap op de rand zestien betekende de gelijkmaker. Lemmers verschalkte met een venijnig geplaatst schot met een geniepig stuitje de keeper 1-1.
De thuisploeg probeerde met de nodige inzet de bakens te verzetten wat wederom enkele kansen opleverde. In één van de uitvallen was het weer Eray Ergöz die een afgemeten voorzet afleverde, dit keer was het Leroy Hogenes die de bal helaas naast knikte.

Iedereen had zich inmiddels al verzoend met het naderende gelijke spel behalve de al weken in goede vorm stekende Mounir Bouasrar. In de 90e minuut controleerde Mounir de bal op technisch fraaie wijze net buiten het strafschopgebied, omringd door 3 verdedigers volleerde Bouasrar de bal met een perfecte boogbal over de aan de grond genagelde keeper 1-2.(hij staat erop…aldus onze knuffelvlogger; check het op onze face-bookpagina van SC Bolsward zondag 1) Enkele minuten na de 1-2 klonk het eindsignaal van scheidsrechter Bourakba en kwam er een eind aan een enerverend debuut seizoen in de 3e klasse.